Veckans Match: Oskarshamns AIK – Ljungskile SK

Oskarshamns AIK möter Ljungskile SK i den sista omgången av Division 1 Södra innan lagen går på sommarledighet. Avspark sker klockan 16:00 på Arena Oskarshamn. I hemmalaget finns nye Emil Skogh (lån från Örgryte IS), med i matchtruppen. Håll utkik efter tröja nummer 15. Nedan följer en längre intervju med lagens båda tränare:

Intervju signerat Jimmy Fors, Ettanfotboll

Söderettan

I Division 1 Södra har Ettanfotboll.se valt matchen mellan Oskarshamns AIK och Ljungskile SK till Veckans Match. Det är sista matchen innan uppehållet och på Arena Oskarshamn ämnar hemmalaget att hitta tillbaka till den form, och målproduktion, som gjort att de är ett topplag i år. Gästerna tar kliv hela tiden och med en ny tränare vid rodret hoppas de använda den nya energin till att fortsätta bli bättre och bättre – och förhoppningsvis få med sig tre poäng hem till västkusten också.

 

Oskarshamns AIK - Ljungskile SK

 

Janne Stahre, Oskarshamns AIK

Janne Stahre Foto: Bildbyrån

Janne Stahre
Foto: Bildbyrån

Förlust borta mot Tvååker senast, hur ser du tillbaka på matchen?  

Vi har väl en jättechans redan efter två minuter, sen gjorde de ett mål i den sjätte minuten eller så och vi hade problem med deras forwards. De slog lite längre bollar och vi föll tyvärr in i deras spel, vi hade tillräckligt med chanser för att göra mål och var med in i slutet men blev sämre och sämre in mot slutet. Så man får säg att det var rättvist, de gjorde det bra och man kan väl konstatera att varken Torns, Eskilsminnes och Tvååkers forwards har vi haft svårt för. Det är bara att gratulera, det har dem gjort bra där nere, Lindström och company.

Ni har tappat lite poäng de senaste två omgångarna, vad beror det på?  

Det beror på lite för dålig rörelse i djupled, vi har skapat så pass mycket. Det är helt sjukt att vi bara fick med oss en pinne mot Karlskrona till exempel, det var stolpe och ribba och allting. Det har varit för dålig rörelse inne i boxen, vi vill ha djupledsrörelse och vi låter ofta första rörelsen gå. Men vi tappade tålamodet senast och hamnade in i deras spel istället. Sedan är vår trupp lite tunn när vi närmar oss uppehållet, vi har inte haft så många alternativ men det börjar bli bättre och bättre på träningarna där vi inte haft den konkurrensen tidigare. Det visste vi innan vi började säsongen men nu börjar det bli allt bättre och bättre.

Det är Ljungskile som gästar er i helgen, vad vet ni om dem i nuläget?

Vi tycker väl att vi gjorde en bra bortamatch mot dem och tycker att de är jobbiga att möta. De spelar också ett ganska rakt spel och vi ett mer diagonalt, så det är två olika spelstilar som möts igen. Vi har en stor respekt för dem och vet om att de är bra på fasta situationer, så det blir tufft igen. Vi har inte förlorat två matcher i rad i år och vi hoppas att det inte blir en ändring på det nu. Vi har tuffa utvärderingar efter varje match och efter den förra blev det lite tuffare för det var för många spelare som inte kom upp i en acceptabel nivå.

Efter matchen vankas det sommaruppehåll, händer det något i truppen då?

Det har hänt redan, Emil Skogh har lånats in från Örgryte och det är en värvning som vi är nöjda med. Jag vet vad Emil Skogh går för och vi får in en offensiv kraft, vi ska bara bygga upp det han hade innan han kom till Örgryte. Vi måste också ha in spelare för numerärens skull, vi har inte haft så många avstängningar och så för vi har inte dragit på oss så mycket kort. Men vi skulle behöva ha in lite offensiv kraft och kanske ett mittbacksalternativ, så det jobbar vi för såklart. Det är många lag som är med i toppen och det kommer bli roligt.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror vi kommer vara det mer spelförande laget och jag har en känsla att Emil Skogh avgör på frispark, 2-1. Vi kommer att vara livsfarliga på fasta situationer, vi har varit hyfsade på det men jag har en känsla att vi nu kommer att bli riktigt vassa på det.

 

Erik Lund, Ljungskile SK

Erik Lund Foto: Bildbyrån

Erik Lund
Foto: Bildbyrån

En meriterande poäng mot serieledarna senast, vad betydde det för er?

Det betyder mycket, framförallt gjorde vi en bra match och vi hade dem i ett dubbelmöte. Vi gjorde en bra match borta också där vi stod emot i åttioen minuter och det var skönt att få hålla hela vägen ut nu mot, i min mening, seriens bästa lag.

Sista omgången innan ett välförtjänt uppehåll, hur summerar du våren?

Det har varit ganska så turbulent, det har ju varit tre olika tränarkonstellationer så det har varit en turbulent vår och därför känns det så skönt att vi nu är på plats åtminstone för ett och ett halvt år framåt. Försvarsspelet blir bättre och bättre hela tiden och vi har bara släppt in ett mål på tre matcher så framtiden känns ljus, hela klubben har jobbat mycket och hårt under våren. Jag tycker att vi borde haft mer poäng än vi fått, men det sägs att man får vad man förtjänar så förhoppningsvis får vi igen det vi tappat nu under höstsäsongen istället.

Det är Oskarshamn ni gästar i helgen, vad vet du om dem i nuläget?

Det är ett bra lag såklart, det är ett av topplagen och de skuggar ju Torn och Mjällby. De är bra på kanterna och har en bra organisation över huvud taget. Det är ett bra lag och det blir en tuff avslutning på vårsäsongen som väntar oss.

Ni har onekligen haft en speciell vår – kommer ni försöka förstärka truppen i sommar?

Det tittar man väl alltid på, sedan finns det en ekonomisk verklighet som är som den är. Men det är klart att trupparbetet alltid pågår i klubben så det är väl egentligen inga konstigheter.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det kommer vara en tillställning med ganska få chanser, det kommer vara tillknäppt och det är ju två bra lag som möts. Det var en jämn kamp hemma mot dem men där de gick segrande ur den till slut så jag hoppas vi ger tillbaka med samma mynt nu, så 2-1 till vår del.

Matchen spelas på lördag den 21 juli klockan 16:00 på Arena Oskarshamn.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.