Måndagskvällens match mot Kristianstad i Division Ett Södra började väldigt bra för Oskarshamns AIK, men slutade i besvikelse. Efter en imponerade första halvlek gick OAIK in i matchens andra halva med en 2-0-ledning. I den andra halvleken lyckades dock Kristianstad vända och vinna matchen med 3-2.

De svartvita inledde matchen i ett rasande tempo. Fint kortpassningsspel banade vägen för chanser för bland annat Anton Agebjörn och Robin Östlind direkt i inledningen. Efter en halvtimmes spel kom också ledningsmålet. Efter en Kristianstad-hörna hittade Filip Jägerbrink fram till en djupledslöpande Christopher Christensson som rundade målvakten och placerade in 1-0. 2-0 kom efter 38:a minuter. Martin Karlsson togs sig fram längs vänsterkanten och hittade Robin Östlind i straffområdet, han sköt direkt och överlistade Kristianstad-målvakten.

– ”Vi spelar precis som vi vill göra i första halvlek. Ett kortpassningsspel i högt tempo med fina kombinationer. Vi skapar många chanser och kontrollerar matchbilden.” analyserar Eric Persson efter matchen.

Andra halvleken blev helt omvänd. Kristianstad kom ut laddade, gick över på en trebackslinje och fick utdelning direkt. Snabba Andreas Grahm fick en boll i djupled och revs ned av OAIK:s Lukas Hägg-Johansson. Albert Ejupi utnyttjade den efterföljande straffen, 1-2. Bara två minuter senare kom nästa kalldusch. Andreas Grahm löpte sig återigen fri och avslutade själv otagbart för Hägg-Johansson. Andra halvlek blev efter det jämnare, med två lag som båda ville avgöra matchen. Det lyckades Kristianstad med när Andreas Grahm i den 87:e minuten med sitt andra mål för kvällen punkterade matchen.

– ”Det är såklart en väldigt dålig insats i andra halvlek. Vi tappar den noggrannhet och koncentration som vi hade i första. Det är väldigt tungt just nu, men vi måste bara fortsätta att jobba hårt. Det är den enda vägen. Vi måste komma tillbaka starkare” konstaterade en besviken Eric Persson efter matchen.

Redan på söndag väntar nästa hemmamatch när serieledande Trelleborgs FF gästar Arena Oskarshamn.

2015-06-22 Oskarshamns AIK - Kristianstads FF

2015-06-22 Oskarshamns AIK - Kristianstads FF

Foto: Peter Holm, bigfoto.se