Tempen stiger inför lördagens stekheta seriefinal. OAIK-PLAY har kollat läget med Jan Stahre och intervjun ser ni ovan.
VECKANS MATCH är också utsedd av Ettanfotboll och denna omgång 12 föll valet på Mjällby AIF – Oskarshamns AIK. En längre intervju med lagens båda tränare läser ni nedan och på Ettanfotboll:

”I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Mjällby AIF och Oskarshamns AIK. Seriefinal, sug på den karamellen, och det utspelar sig på Strandvallen. Bägge lagen har varit starka i inledningen men också tappat poäng i de två senaste matcherna, vilket lett till att ingen av dem kunnat rycka inför den här matchen – därför är det tre blytynga poäng på spel!

Jonas Andersson, Mjällby AIF

Delad poäng i derbyt mot Karlskrona senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi släppte till två enkla mål – igen. De hade fem avslut sammanlagt så de fick alldeles för bra utdelning. Annars har vi fortsatt med vår metod som skapar väldigt många chanser och vi ska fortsätta med det förliga anfallsspelet. Mer mål behövs för att döda matcherna däremot så jag hoppas att det lossnar nu. Dessutom var det senast första gången vi hamnade i underläge – en ny situation som hanterade bra. Det är aldrig enkelt att komma tillbaka i ett derby.

I de senaste två matcherna har ni tappat fem poäng, vad beror det på tror du?

Dels har vi inte dödat matcherna när vi varit så överlägsna. Samtidigt har det kanske gått för lätt innan det. Man har litat på att någon annan gör det jobbiga – men man får inte underskatta motståndet bara för att man tillhör det bättre laget. Alla måste tycka att det är kul att försvara också.

Nu är det Oskarshamn som kommer på besök – vad vet du om dem som lag?

Vi mötte dem förra året och i genrepet där vi vann med 4-1. Vi vet vad vi har dem och kan alla deras styrkor och svagheter.

Det är en tidig seriefinal, ettan mot tvåan, vad betyder det för inramningen?

Vi har valt att lägga fler lördagsmatcher nu under juni/juli vilket brukar betyda mycket folk. Förhoppningsvis blir det fint väder också.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror naturligtvis på seger efter elva raka hemma utan förlust. Naturligtvis tror jag att vi ska föra spelet, samtidigt tror jag att Oskarshamn inte bara backar hem som de flesta andra lag gör mot oss. Vi har inga skador eller avstängningar som stör. Hela truppen är tillgänglig.

Janne Stahre, Oskarshamns AIK

Delad poäng hemma mot Skövde senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Andra halvlek, då spelade vi ut dem efter noter men fick inte in bollen. Vi skapade väldigt mycket hörnor och bra lägen. Vi gjorde det bra och kände väl att vi saknade lite djupledshot samtidigt som Sonny Karlsson spelade på en varning och det blev inte bra, han blev lite försiktig. Vi saknade också Samuel vår unga finländare. Men vi ser perioden som ett bra block, vi hade det här som ett mål att ha samma poäng som Mjällby inför säsongen och jag är glad att vi står här nu och har en stundande seriefinal framför oss.

På de senaste två matcherna har det bara blivit en pinne, vad beror det på tror du?

Mot Torn måste jag säg att folk får gnälla på dem om de vill men jag tycker de är ett organiserat lag och förtjänar att vinna. Ibland har man ett motståndarlag som är bättre än en själv och så var det i den matchen. Sedan har vi varit lite slitna med tre matcher på en vecka, vi har inte en trupp så vi klarar av det. Men jag tycker ändå Skövde gjorde det bra, de parkerade ingen buss utan försökte ändå spela.

Ni gästar tabellettan Mjällby den här omgången, kan du beskriva dem som lag?

De är liksom vi ett offensivt balanserat lag, jag fick en fråga här om de kommer vara offensiva med sina ytterbackar men det tror jag inte de kommer vara för då kommer vi straffa dem rejält. De har tuffa forwards och de har en bra mittback. Jag tycker att de är det bästa laget och det är en smart förening som värvar de bästa spelarna. Jag är hedrad att vi fick möta dem i genrepet, det visar att de har respekt för oss och vi har respekt för dem. Det är vid sådana här lägen man måste gilla lägena, pressen ligger av förståeliga skäl på Mjällby.

Det blir en tidig seriefinal, vad har det för betydelse för inramningen av matchen?

Jag har pratat med Mjällby och de har väl varit lite besvikna på sina publiksiffror, men jag tänker att det är en seriefinal nu och vi kommer själva med en buss så det är lite ”feber” hos oss också. Det kan säkert komma några tusen på matchen, så det är något som vi ser fram emot. Det är kul för en annan att få komma till en en riktig arena där det blir en trevlig inramning och där man känner av historiens vingslag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer bli tight, hetsigt och tempostarkt tror jag. Jag tror vi kommer byta boll rätt så mycket i matchen. Jag hoppas också på en skarp domarinsats. Målet är som alltid att vinna matchen och få tre poäng med oss hem till Oskarshamn, vi är inte nöjda med att spela oavgjort för det är inte Real Madrid vi möter – det är Mjällby så vi går för att vinna. Det här en match om bältet så det är viktig match.

Matchen spelas på lördag den 16 juni klockan 16:00 på Strandvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.


Foto: Mohammad Abdulrahim

VILL DU HAKA PÅ TILL LISTERLANDET??!!

Ett fåtal platser finns fortfarande kvar i supporterbussen, så dra med dig polaren och anmäl er under fredagen till kansli@oskarshamnsaik.se eller dra iväg ett sms till 073-507 17 76 och märk meddelandet med supporterresan. 200 kr och avresa från Arena Oskarshamn klockan 12:00. Macka från Subway ingår i priset. Biljett köper ni på Strandvallen.

Läs mer om supporterbussen här: http://oskarshamnsaik.se/arets-bortamatch-hang-med-supporterbussen-till-mjallby-den-16e-juni/