Oskarshamns AIK förlorade lördagens hemmamatch mot IK Oddevold med 4-0. Även om siffrorna var i överkant, så var Oddevold-segern välförtjänt. ”Vi måste inse att vi inte är där vi kanske tror att vi är ännu. Vi måste kanske ta ett steg tillbaka och hitta strukturen ödmjukheten som vi hade i dom första matcherna för att kunna börja vinna igen” sa en besviken Filip Jägerbrink efter matchen.

Matchen var bara tio minuter ung när IK Oddevold tog ledningen. På en frispark ifrån höger nådde Oddevolds Javob Berg högst och kunde nicka in ledningsmålet. Ytterligare tio meter senare kom 0-2, också denna gång efter en frispark. OAIK lyckades denna gång få bort frisparken i första läget, men bollen tog sig bara precis ut ur straffområdet. Därutanför klippte Pablo Andersson i Oddevold till och bollen hittade nät bakom Lucas Hägg-Johansson i OAIK:s mål.

Den andra halvleken blev inte bättre för OAIK. I den 70:e minuten kunde Oddevolds Eric Kallberg punktera matchen med sitt 0-3. Oddevold hann också med att göra 0-4, detta på en straffspark slagen av Liridon Selmani. ”Dom slår oss genom att spela precis som vi hade förväntat oss att dom skulle göra. Det är frustrerande.”  konstaterade OAIK:s Filip Jägerbrink.

OAIK får nästa helg chans till revansch när det väntar bortamatch mot nykomlingen Eskilsminne.

Samtliga foton är tagna av Peter Holm, http://www.bigfoto.se/


Huvudtränare Henrik Larsson hade lätt att hålla sig för skratt.


Oddevold var ofta steget före.