Denna vecka arrangeras Kalmarsund Pride och vad passar bättre än att Oskarshamns AIK hakar på?

Inte bara denna vecka, utan Oskarshamns AIK tar ett aktivt ställningstagande i kampen om allas lika värde och ett inkluderande samhälle. Samtliga av Oskarshamns AIK:s lag från seniorer till ungdomslagen kommer att bära regnbågsfärgade kaptensbindlar med stolthet.

Detta blir ytterligare ett steg i det påbörjade arbetet kring Alla Är Olika, Olika är bra och vidare uppmanas föreningens ledare att aktivt beröra frågor rörande etnicitet, jämställdhet och allas lika värde. På Kalmarsundpride.se går det att läsa att det: Fortfarande finns ett strukturellt hat och negativa fördomar mot HBTQ-personer. Människor som skiljer sig från hetronormen behandlas sämre, osynliggörs eller diskrimineras och detta vill vi vara med och förändra.

Med en liten handling kan Oskarshamns AIK göra något. Debuten för denna kaptensbindel blir på lördag, vid A-lagsmatchen mot Utsiktens BK och därefter är tanken att alla lag ska använda dessa bindlar.

Utöver att bara bära bindeln och ta ställning i dessa viktiga frågor ska även ledarna vid minst ett tillfälle informera spelarna i laget om vad HBTQ står för, tillsammans med utbildningsmaterial från Smålandsidrotten. Regionen, kommunen och flera andra föreningar har redan tagit ställning. Oskarshamns AIK tar tag i era händer och hoppas på att vi fortsatt kan inspirera och påverka andra. Nu spänner vi musklerna och trär på regnbågsfärgade kaptensbindlar.