Emil Dolk, 23, förlängde under torsdagen sitt kontrakt med OAIK över säsongen 2016. Emil är en av de spelare i 91- och 92-kullen som klubben satsade på under pojk- och juniortiden. Den satsningen har burit frukt då flera av dessa spelare varit tongivande under föreningens resa uppåt i seriesystemet. I år har han främst spelat yttermittfältare och gjort några viktiga mål. Främst minns vi kvitteringen borta mot Eskilsminne i slutminuterna då vi endast var 9 spelare på planen.

Anton Agebjörn, 21, förlängde också sitt kontrakt under torsdagen. Hans nya kontrakt gäller i två år (2016-2017). Anton kom från Kalmar FF för två år sedan och har varit en av de viktiga kuggarna på det centrala mittfältet. Han är en fysiskt stark spelare som har ett bra huvudspel men också en mycket bra teknik. Anton är fortfarande en ung spelare med ambitioner att spela högre upp i seriesystemet.

Kommentarer

“Emil är en oerhört lojal och hårt arbetande spelare som kan spela centralt i banan, men är även användbar på en kant. Emil har klarat anpassningen till div 1 på ett mycket bra sätt och är trots sin unga ålder en som hunnit samla på sig mycket erfarenhet.”

”Anton är en energispelare som är obekväm att möta för motståndarna. Han har en stor potential som han kanske inte fullt nådde upp till i år. Jag tror han under 2016 kommer att ta ytterligare kliv framåt och hjälpa laget till en bra säsong. Med dessa två påskrifter visar vi kontinuitet och det borgar för att vi kommer att ha ett av seriens bästa mittfält 2016”

Daniel Thelaus
Sportchef
Oskarshamns AIK