Det blev en speciell match när OAIK i årets andra träningsmatch slog Smedby AIS med 4-1 under söndagen.

Konstgräsplanen på Ernemar var rejält frusen och matchbilden kantades av situationer där var och varann spelare halkade omkring. Underlaget hindrade dock inte OAIK från att ta årets första seger. 1-0 kom efter tio minuters spel. Christopher Christensson serverade med en fin djupledsboll Anton Agebjörn som kyligt rullade in 1-0. Målet blev också det enda i den första halvleken.

2-0 fick vänta till inledningen av den andra halvleken. Tidigare framspelande Christensson blev då istället målskytt när han efter att ha drivit bollen avslutade utanför straffområdet. Ett fint fotbollsmål. Robin Östlind blev inbytt i andra halvleken och kunde efter en timmes spel med ett fint lnlägg hitta en framstörtande Emmanuel Dogbe på borte stolpen. 3-0. Smedby reducerade efter en snabb omställning till 3-1, innan Oskar Eriksson, nyforvärvet ifrån Myresjö/Vetlanda, kunde fastställa slutresultatet 4-1.

OAIK-tränaren Henrik Larsson var nöjd med insatsen, det besvärliga underlaget till trotts.

”Underlaget gjorde det svårt idag. Jag tyckte synd om spelarna som ändå försökte göra det bästa av situationen, och Smedby som tagit sig hit ifrån Norrköping. Underlaget satte prägel på matchen, spelarna tog det ganska lugnt. Skaderisken var så klart högre än normalt. Vi får ändå chansen att spela tillsammans och samverka. Det får man med sig även ifrån en sådan här match. Jag ser kombinationer som vi övat på träning som ger resultat. Det gör mig glad. Det blev bättre i andra halvlek, mycket tack vare att ena planhalvan var mindre frusen, i andra halvlek fick vi chans att bygga upp spelet på den planhalvan som var bättre, det gav effekt.” 

Huvudtränaren är nöjd med många spelares insatser, men vill speciellt lyfta fram Christopher Christensson som för andra matchen i rad spelade som central forward för OAIK.

”Christopher stod för en bra insats. Han ser intressant ut såhär långt. Han gör mål, hittar lägen. Det är också kul att se att spelare som Dogbe, Agebjörn och Östlind samverkar bra. Det är det vi söker.”

Nästa lördag väntar nästa träningsmatch när Karlskrona gästar Ernemar. Förberedelsen inför säsongen fortsätter enligt Larsson.

”Uplägget med samverkan fortsätter. Vi tränar på noggrannhet i försvarsspelet, något som kommer vara viktigt framöver. Vi fokuserar på olika teman. Samverkan och försvarspel toppar listan just nu. Vi kommer inte  förbereda oss inför Karlskrona på något speciellt sätt, utan vi ser det som ytterligare ett träningspass. Veckans bästa träningspass kan man kalla det”