Joakim Lengyel och Christopher Christensson stod för två mål vardera när OAIK slog FC Gute med 5-1. OAIK började matchen bäst och kunde ta ledningen efter en kvarts spel när Filip Jägerbrink hittade nätet ifrån nära håll. Annars var det ett OAIK som ställde upp lägre i banan än i den senaste matchen mot Karlskrona. Enligt Emil Dolk, som startade matchen till höger på mittfältet, var det medvetet ifrån de svartvita:

”Vi valde att ligga lite lägre för att få ihop lagdelarna. FC Gute hade mycket av bollinnehavet, men dom hade svårt att hota. Vi fick många kontringschanser idag, som jag tycker att vi tog vara på. Vi har haft fokus på kontringsspelet under träningsveckan och det gav resultat idag. Vi kom med mycket fart och hade ofta tre, fyra man med oss in i boxen”.

2-0 kom efter en halvtimmes spel. Christopher Christensson tog snyggt ner bollen på bröstet innan han avslutade kliniskt med vänsterfoten. FC Gute lyckades reducera innan första halvleken var över. En vackert placerad frispark i kysset. 2-1. 3-1-målet kom efter just en omställning, och det var återigen Christopher Christensson som återigen avslutade med vänsterfoten. Innan matchen var över hann Jokaim ”Bosse” Lengyel med att nicka in dubbla hörnor fram till slutresultatet 5-1.

”Det känns alltid bra att få göra mål på fasta situationer så här tidigt på säsongen. Kul också att det är Bosse som får göra båda” säger Emil Dolk.”Det var stor skillnad på nivån idag jämfört med Karlskrona-matchen. Vi sätter försvarspelet och det är det som ger oss möjligheterna till bra omställningar. Jag tycker att vi har gjort stora framsteg de senaste veckorna, men vi måste jobba vidare med försvarsspelet. Även om det fungerade bra idag så måste det sitta under 90 minuter i varje match, även mot svårare motstånd. Men det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg” avslutar Dolk.

Svårare motstånd väntar för OAIK redan nästa helg, då laget åker till Värnamo för match mot Superettan-klubben IFK Värnamo.