Oskarshamns AIK lånar ut de 2 egna produkterna Adam Nygren och Anton Olsson till samarbetsklubben Högsby IK över 2019.

Adam och Anton kommer att vara utlånade över hela året med sin bas i Högsby IK för träning och match. Således hamnar spelarna inte på den ordinarie utlåningslistan med namngivna spelare under 23 år.

Oskarshamns AIK har dock förhoppningar på att den utökade speltiden kommer att leda till en utveckling så att båda spelarna kommer tillbaka till svartvitt eftersom rättigheterna till spelarna fortsatt ligger kvar i Oskarshamns AIK.

”Samarbetet med Högsby har löpt på under ett par år nu och i och med att vi inte har ett U21 i Oskarshamns AIK och Adam och Anton behöver speltiden så känner vi tillsammans att detta är en jättebra lösning. Samarbetet mellan klubbarna har även på det senare dagarna föranlett att Högsby IKs målvakt Tom Lagneteg med ett förflutet i Oskarshamns AIK vikarierat på träning under första uppstartsveckan i januari då ordinarie målvakten Fillippos Sachsanidis inte hunnit tillbaka från vintersemestern i Grekland, så även den unge spelaren Lucas Pettersson. Diskussioner löper även på angående samarbetet i stort mellan Högsby och Oskarshamns AIK och vi är inställda på att tillsammans förbättra fotbollen i regionen.”

Oskarshamns AIK 2019-01-08

Frågor hänvisas till:

Johan Woxö – Vice Ordförande         072-205 98 64

Foto: Mohammad Abdulrahim