Oavgjort mot Sleipner på ett blåsigt Ernemar

I årets näst sista träningsmatch gästade Sleipner Ernemar IP. Matchen blev en svängig historia med mängder av byten och en hel del mål. Emmanuel Dogbe blev dagens första målskytt när Filip Jägerbrink hittade in med ett fint inlägg. Några fler mål blev det inte i den första halvleken. OAIK tvingades till ett målvakstbyte i halvtid när Lucas Hägg-Johansson klev av med axelsmärtor, Tom Lagneteg-Nilsson vaktade istället OAIK-målet i den andra halvleken.
Lagkapten Eric Persson var tillsfreds med insatsen:

”Vi gör en hyfsad första halvlek. Det var svårspelat. Vi hade fokuserat träningen i veckan på tidiga bollar in bakom backlinjen, det blev väldigt svårt med medvinden i första halvlek. Var enda boll rann iväg.”

Andra halvlek blev innehållsrik. Efter ett försvarsmisstag kunde Sleipner tidigt kvittera. Gästerna tog också ledningen, det efter att en hörna fångats av vinden och seglat in via stolpen. Kvitteringen från OAIK kom på nick från Kalmar FF-lånet Peter Westberg. När sedan Anton Agebjörn gav OAIK ledningen när han förvaltade en straffspark på bästa sätt trodde nog många att OAIK skulle kunna hålla ifrån och vinna, men Sleipner lyckades matchen slutminuter kvittera med en frispark.
Eric Persson var desto mindre nöjd med matchens andra halvlek:

Det blev en match med två ansikten. Andra halvlek är inte bra. Vi måste lyckas hålla en jämnare nivå och inte bjuda på chanser, då blir man straffad oavsett nivå. Vi hade gärna vunnit, men så blev inte fallet. Vi får se till att göra ett riktigt bra genrep nästa helg”.

För OAIK:s del väntar nästa helg den sista träningsmatchen inför säsongen när Sylvia kommer på besök.

Nedan följer ett bildspel ifrån matchen. Samtliga bilder är tagna av Peter Holm.