Gårdagens bortamatch mot Qviding resulterade i säsongens första kryss för Oskarshamns AIK. 1-1 var dock ett resultat som lagkapten Eric Persson inte var helt nöjd med, mycket eftersom Qviding spelade matchens sista 70 minuter med en man mindre. – ”Som matchen utvecklades hade vi velat ha mer. Det var surt att vi inte lyckades vinna.” 

OAIK tog ledningen i matchen redan efter 13 minuter, när den notoriske målskytten Christopher Christensson hittade nätet. Christensson vann på egen hand bollen ifrån Qvidings backlinje och kunde fri målvakten göra sitt tredje mål för säsongen. OAIK fick efter tjugo minuters spel också övertag gällande antalet spelare på planen efter att Qvidings Kushtrim Maholli satt en armbåge i ansiktet på Eric Persson. Spelarövertaget fick dock inte den effekt som OAIK hade önskat sig. Qviding tog över och kunde efter knappa halvtimmen kvittera. – ”Vi hade en period precis efter deras utvisning som var väldigt svag, och det var då dom kunde kvittera. Då spelade vi inte alls bra.” fortsätter Eric Persson.

I matchens andra halvlek tog OAIK över taktpinnen och skapade en hel del målchanser, men Qviding stod också för en mängd farliga omställningar. Halvleken förblev dock mållös och matchen slutade 1-1. -”Vi spelade bättre i andra halvlek och skapade en hel del. Jag tycker att vi har tillräckligt med chanser för att avgöra den här matchen, men deras målvakt gjorde bra räddningar. Qviding var inte ofarliga heller. Vi har också en riktigt bra målvakt. Lucas ger oss chansen att vinna varje match.” säger Persson.

OAIK parkerar i en något haltande tabell på sjätte plats. Nästa chans till tre poäng blir på lördag klockan 16:00 när IK Oddevold gästar Arena Oskarshamn.