OAIK svarade under söndagen för säsongens hittills bästa insats när man slog Mjällby AIF, som för bara två säsonger sedan huserade i Allsvenskan, med klara 3-0. Matchen var chansrik och trots flera bra chanser åt båda håll i den första halvleken så slutade den mållös. I den andra rivstartade OAIK och innan kvarten av den andra halvleken var spelad så hade OAIK gjort tre mål. Första målet kom ifrån straffpunkten där Andreas Birgersson var säkerheten själv. 2-0 kom efter en riktigt fin frispark av Filip Jägerbrink. 3-0 var en riktig delikatess. Kalmar FF-lånet Måns Olström dribblade på Kurre Hamrin-manér förbi motståndare med bollen dansande på kortlinjen innan han skickade upp i nättaket. Resten av matchen kontrollerade OAIK och Mjällby var aldrig riktigt nära att hota Oliver Bergman.

Så har kommenterade en nöjd Filip Jägerbrink matchen:

”Idag gör vi en riktigt stabil insats. Vi reder ut deras inledning där dem skapar tryck på oss trots att vi var väl förbereda på deras tydliga uppspelspunkter. Sen kommer vi bra in i det och gör det bra efter det första 15 minuterna. Vi anfaller brett och har många olika alternativ i våra attacker som gör att vi skapar tryck. I andra får vi det psykologiskt viktiga första målet. Sedan fortsätter vi spela bestämt och hotar dem bra. 2-0 är fin frispark av mig och Måns drömmål som leder till 3-0 gör att vi kan spela med mer marginaler och fokusera på att inte släppa in Mjällby i matchen, vilket vi lyckas med! En stabil insats från samtliga där vi som lag också visar vad Oskarshamns AIK kan leverera offensivt.”

Nästa match för OAIK väntar redan på onsdag när laget reser till Eksjö för match i Hyundai Cup. Nästa seriematch spelas nästa söndag när FC Trollhättan gästar Arena Oskarshamn.

Skärmklipp 2016-05-22 20.52.18