OAIK U-19 spelade i helgen 2-2 på bortaplan mot Ängelholm. Läs Fredrik Lennqvists tankar om matchen:

”Ängelholm start i ett mycket högt tempo. De sätter press högt och med många spelare.
Vi får lite problem första 10 och har inget eget spel. Men i 11e minuten så skapar vi en målchans. Det är en mycket fin omställning som Simon avslutar i stolpen.
Efter det är vi med i matchen. Vi låter våra motståndare rulla boll och vi är farliga i våra omställningar. Det är på en av dessa vi lyckas göra 0-1. Vi byter kant snabbt och får Nygren i djupled(som vi pratat om)och han i sin tur slår ett tidigt inspel på bortre där Nils kommer och stöter in bollen. Ett skolboksexempel på hur en offensiv omställning ska se ut. Match fortsätter på samma sätt. De har mycket boll men vi har bra kontroll. Tills i 28e då de slår en tidig boll bakom våran backlinje och det är helt plötsligt 1-1. Efter det är det ställningskrig och med samma matchbild. I första halvleks sista minut så har vi en underbar omställning igen. Vi rullar upp dem på högersidan och inspel på första ytan där Simon kommer och gör 1-2.
Andra halvlek fortsätter på samma sätt. De har mycket boll och vi ligger rätt i våra positioner och gör det svårt för Ängelholm att skapa några riktigt farlig målchanser. Vi har tre fyra riktigt bra omställningslägen som vi slarvar lite med. Vi borde kanske ha kunnat avgöra matchen i mitten av andra halvlek. I stället är det Ängelholm som gör 2-2 på övertid. I det stora hela gör vi en mycket bra prestation men det är alltid surt att tappa poäng i matchens sista minut. Stort plus till alla men extra till våra ytterforward Nils och Nygren.”

Fredrik Lennqvist