OAIK föll mot Karlskrona

Oskarshamns AIK förlorade årets tredje träningsmatch mot FK Karlskrona med 1-2.

Matchen på Ernemars konstgräs började annars bra för OAIK. Första halvlek kunde hemmalaget kontrollera. Ett stort bollinnehav resulterade också i 1-0 efter 40 minuters spel. Anton Agebjörn kunde efter en djupledsboll hitta en framstörtande Emmanuel Dogbe med ett instick. Dogbe avslutade kyligt utom räckhåll för Karlskronas målvakt. Trots ett stort bollinnehav och en del chanser slutade den första halvleken 1-0.

Andra halvlek blev en helt annan historia. Spelet utjämnades och efter en timmes spel kunde Karlskrona kvittera. Efter en chip in i straffområdet kom kvitteringen på volley. Direkt efter kvitteringen kom nästa smäll för OAIK. Efter en hörna tog Karlskrona ledningen. Ett volleyskott utifrån styrdes på OAIK-försvarare in bakom Lucas Hägg-Johansson i OAIK-målet. OAIK försökte och skapade också en del lägen till att få med sig en poäng ifrån matchen, men Karlskrona höll ifrån och matchen slutade 1-2.

OAIK:s lagkapten Eric Persson var inte nöjd efter förlusten. ”Det var inte vad vi hoppats på. Vi var ganska bra i första halvlek, bra rörelse i anfallsspelet och ett stabilt försvarsspel. Men vi kommer inte alls upp i nivå i andra. Karlskrona gör det bra och spelar efter sina resurser. Vi spelar upp oss sista kvarten och borde kanske fått med oss något. Men det är inte ett helt orättvist resultat. Karlskrona var effektiva. Det gäller att inse att det kommer krävas hårt arbete även i år. Är vi inte villiga att lägga ner det så går det som det gick idag.” 

OAIK:s nästa träningsmatch går av staplen nästa lördag, då Jönköping Södra står för motståndet. Matchen spelas i Jönköping.