OAIK föll mot Halmia – ”Vi kom inte in i matchen i första”

Oskarshamns AIK förlorade lördagens hemmamatch mot IS Halmia med 0-2, ett resultat som speglade matchbilden. Det var Halmia som styrde spelet och ägde det mesta av bollen under matchens första halvlek, något som OAIK:s mittback Johan Niklasson inte var nöjd med:

”Vi kom inte in i matchen i första halvlek. Dom var skickliga och spelade bort oss, vi kom aldrig nära dom.  Dom hade mycket boll Det var först i slutet på första som vi fick igång vårt spel.” 

Det var också Halmia som gjorde matchens första mål. Efter ett fint kortpassningsspel hamnade bollen framför fötterna på forne allsvenske spelaren Kevin Amuneke som kunde placera bollen till vänster om Lucas Hägg-Johansson. Just Hägg-Johansson stod för flertalet svettiga räddningar och var en bidragande orsak till att det inte blev fler Halmia-mål i den första halvleken.

Halvlek nummer två var bättre ifrån OAIK som skapade flera farliga chanser. Formstarke Christopher Christensson hann med att pricka både stolpen och ribban. Också Eric Persson och Robin Östlind fick fina chanser i straffområdet, men den storspelande Halmia-målvakten Jonas Käck höll emot.

”Vi har chanser att båda kvittera och avgöra den här matchen. Det är surt att förlora när man ändå skapar chanser. Andra halvlek är skaplig, åtminstone sett till chanserna vi skapar. Spelmässigt kommer vi inte upp i den nivån som vi kan” konstaterar Johan Niklasson.

OAIK satsade mot slutet på matchen allt mer framåt, man gick över till en uppställning med tre backar och skapade en hel del chanser, men utdelningen uteblev. Istället kunde Halmia på stopptid fastställa slutresultatet 0-2.

Nästa helg väntar bortamatch mot Qviding i Göteborg för OAIK. Johan Niklasson var övertygad om vad som krävs för att laget då ska vara tillbaka på vinnarspåret:

”Vi får fortsätta jobba, då kommer vi ta fler segrar. Vi visar att vi är vassa och att vi kan skapa chanser, nu gäller det att sätta dom”