I lördags reste seniortruppen till Åland för att möte finska mästarna IFK Mariehamn i deras genrep inför ligastarten. Träningsmatchen spelades på Wiklöf Holding Arena och efter 90 spelade minuter stod Oskarshamns AIK som segrare med siffrorna 1-3. Chefstränaren Jan Stahre var nöjd med laginsatsen och hyllar spelet i framförallt den första halvleken då laget orkade stå upp mot ett välmeriterat IFK Mariehamn. Trots detta var det Mariehamn som tog ledningen i matchen genom ett riktigt läckert distansskott från Robbin Sellin. I den andra halvleken krigade Oskar Cederling in sitt första mål i den svartvita tröjan, innan det var dags för Peiman Eliassi show. Eliassi fick bollen på mittplan, vände runt och smällde upp ett långskott i nättaket med sin vänsterfot. I den 76.e minuten så rykte Eliassi senare ifrån sin försvarare och tryckte in 3-1 till OAIK. Seger och en fjäder i hatten för hela föreningen och försäsongsepilogen.

Här kan ni se målen via barometern.se: Målen på Åland

Filip Jägerbrink. 
( Foto: Peter Holm / Bigfoto )

Filip Jägerbrink var en av spelarna som gjorde en grym insats på Åland och svarade för ett mycket fint inlägg till ett av målen. Jägarn säger såhär efter skalpen på Åland:

1. Känslan efter att ha slagit finska mästarna?
En inspirerande match på förhand som resulterade i en mycket stabil insats rakt igenom. Att det dessutom ledde till en komfortabel seger med 3-1 stärker gruppen inför serien!

2. Hur var matchen?
Matchen var spelmässigt jämn i första halvlek utan direkt klara målchanser från nått av lagen. I andra halvlek får vi igång lagmaskinen och gör en mycket bra halvlek med bra individuella prestationer och dessutom 3 mål. Men det jag främst vill lyfta fram är det genomgående starka försvarsspelet över hela banan.

3.Visst stärker det självförtroendet och ger oss mod/trygghet i det egna spelet?
Självklart skapar detta styrka i gruppen. Det ger ett mod och tro på vårt egna spel och att vi kan åstadkomma bra saker när vi har en bra dag och alla följer den interna överenskommelsen vi har inom laget gällande vår prestation .

På torsdag kväll gästar Nässjö Ernemar och det ges ytterligare chans att slipa formen. Vi ses där #oaikfamiljen!

Peiman Eliassi, Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto / BILDBYRÅN / COP 205

Oskar Cederling, Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto / BILDBYRÅN / COP 205