På dagens presskonferens som ägde rum ute på Elajohallen, Ernemar presenterade ordförande Ted Svensson inför media och övriga intressenter följande nyheter kring Oskarshamns AIKs organisation:

Mats Karlsson, ny Sportchef
Mats Karlsson, 59 år, är ny sportchef i Oskarshamns AIK och han kommer från en anställning som sportchef i Åtvidabergs FF. Karlsson kommer att ha det övergripande ansvaret för fotbollssektionen och han tillträder sin konsulttjänst på 50 % i augusti månad. Tillsammans med en sportgrupp bestående av Stefan Johansson, Johan Woxö och chefstränare Henrik Larsson kommer han att ta sig an uppdraget att driva fotbollen i Oskarshamns AIK framåt.

Emil Dolk, ny Klubbchef/Kanslichef
Ett redan bekant ansikte i Oskarshamns AIK kommer numera ha Elajohallen, Ernemar som sin arbetsplats. Utöver sitt fotbollsspelande i klubben, har Emil under 4 års tid studerat till Civilekonom på Linnéuniversitetet, Kalmar. 24-åringen har framförallt riktat in sig på marknadsföring de sista åren och examen tog han så sent som förra veckan. Nu är han ny klubbchef.

”Det är en fantastisk möjlighet och utmaning för mig. Jag längtar efter att få sätta igång och faktiskt få användning av mina kunskaper även utanför skolbänken. I kombination med den erfarenhet som finns i förening, är jag säker på att mina kreativa tankar och idéer kommer att driva Oskarshamns AIK framåt. I början blir det en hel del nya saker att lära sig, men det finns tillräckligt med erfarna människor och kompetens i föreningen som kan vägleda mig. Inom ekonomiområdet ska det bli spännande att få vara med i den process som har påbörjats med att digitalisera arbetssättet. Samtidigt har jag massor av kluriga marknadsföringsidéer som bara väntar på att få komma ut och diskuteras”.

Filip Jägerbrink, Marknad/Kansli
Ytterligare ett bekant ansikte kommer över sommaren att jobba 50 % uppe på kansliet. Vid sidan av fotbollsplanen pluggar Filip på universitetet, där han ska bli gymnasielärare, men nu när skolan tar lite ledigt har han bestämt sig för hjälpa Oskarshamns AIK med framförallt kansli- och marknadsuppgifter. Han kommer att bli en viktig pusselbit i den nya organisationen där han kommer att jobba som koordinator och arbete aktivt med marknadsfrågor.