Momodou Cham klar för Oskarshamns AIK

Momodou Cham är klar för Oskarshamns AIK. 21-åringen har nu skrivit på ett 2-års kontrakt med Oskarshamn och ansluter till klubben efter spel i finska Norvalla under 2016. Momodu har tidigare representerat klubbar i Norge, så som Vålerenga IF och Lørenskog IF och har sin bakgrund i engelska Chelseas akademi. Momodou Cham har främst använts på mittfältspositioner och har ett förflutet i Jan Stahres akademiverksamhet.

Oskarshamns AIK hälsar den glada norrmannen varmt välkommen till #oaikfamiljen och vad passar bättre än att bjuda på en härlig intervju, kombinerat på svenska och norska;

1. Vilka klubbar har du tidigare representerat?

Jeg har spilt gutte fotball i England for bethwin fc og Chelsea fc. Ungdoms fotballen min har jeg spilt i Vålerenga IF og Lørenskog IF.Senior har jeg spilt i noen små klubber i Oslo, spilte sluttsesongen i 2016 i Norvalla FF (finland).

2. Hur känns det att komma till Sverige och Oskarshamn?

Det kjennes gjette bra å komme til Oskarshamn. Føler det er riktige steget i karrieren min. Det er mange gode fotballspillere her med dyktige trenere som vil vinne. Håper jeg jeg kan være her og lære mye og bli en bedre fotballspiller.

3. Om du får bestämma, vilken position spelar du helst på?

Jeg liker meg best sentralt på banen. Jeg kan spille som en 6’er 8’er eller 10’er.

4.Momodou Cham, på träningarna kallas du för ”Momme”, men vilket är ditt rätta smeknamn?
Åja vennene mine kaller meg Mozi.