OAIK reste på söndagen söderut till Listerlandet för bortamatch mot nykomlingen Mjällby på klassiska Strandvallen.
Matchen inleddes jämt, men det var OAIK som skapade dom första chanserna i matchen. Efter hand tog dock Mjällby över och mot slutet av halvleken var det hemmalaget som ägde mycket av spelet. Den första halvleken förblev ändå mållös.

I inledningen av den andra halvleken var det återigen hemmalaget Mjällby som styrde spelet, men en av halvlekens största chanser hamnade hos OAIK och Christopher Christensson, men Mjällbys målvakt svarade för en bra räddning på ölänningens skott. Nästa stora chans var Mjällbys, men ribban räddade Agadomou i OAIK-målet. Matchen såg ut att gå mot 0-0, men med matchens sista spark avgjorde Marcus Ekenberg till hemmalagets fördel. Ett riktigt klassmål där veteranen hittade krysset bakom Agadomou i OAIK-målet.

OAIKs Filip Jägerbrink hade blandade känslor efter matchen:
– Intressant att möta en seriekonkurrent. Matchen som sådan tyckte jag var stundtals ostrukturerad där bollen bytte ägare ofta. Vi gör en helt okej match där vi är genomgående stabila i vårt försvarsspel.
I anfallsspelet är vi i en fas där vi inte får det att stämma som vi vill i och med vår höjda kravbild. Vi får inget flyt i hur vi vill att vi ska spela offensiven just nu även om strukturerna är där. Samtidigt är vi mitt i en försäsong där vi vet att vi tränat hårdare fys än någon av de tidigare säsonger jag representerar OAIK. Det är tungt i ben just nu och även det bidrar såklart till att prestationen har lite mer att önska för tillfället. Men så ska det vara och det är vi medvetna om och vi släpper på belastningen nu och det tror jag kommer synas i våra prestationer i träningsmatcherna framöver, samtidigt som vi kommer vinna på detta i längden när säsongen snart börjar.

Nästa träningsmatch spelas nästa söndag när OAIK möter Vimmerby hemma på Ernemar IP. Matchstart kl. 13:00.