Det blev en mållös historia när ett hårt kämpande OAIK spelare 0-0 mot Östers IF på Myresjöhus Arena. Öster kontrollerade mycket av bollinnehavet i matchen men hade svårt att skapa riktigt heta målchanser, samtidigt som gästerna ifrån Oskarshamn ständigt hotade med snabba omställningar. Matchens hetaste chans kom med bara minuter kvar av matchen när Lukas Hägg-Johansson på en hörna tvingades till en reflexräddning på mållinjen. OAIKs mittfältskämpe Emil Dolk var nöjd med insatsen i smålandsderbyt:

”Vi är relativt nöjda med den poäng vi får med oss härifrån Växjö. Jag tycker att samtliga spelare på planen bidrar till en fantastisk arbetsinsats och att vi ska ha en stor eloge för hur vi genomför försvarsspelet. Många krigar hårt och den här pinnen vinner vi tillsammans som ett lag. Sen är vi väl lite missnöjda med att vi inte riktigt orkar med anfallsspelet. Kul att så många oskarshamnare tagit sig till arenan, men dessvärre bjöd vi kanske inte på så publikvänlig fotboll. Men med lite distans till det hela så ska man nog ändå komma ihåg att Östers IF lirade i Superettan föregående säsong och att de fortfarande inte har lyckats slå oss i årets seriespel. Det är riktigt gött att kunna säga till farsan, som är en tidigare Öster-supporter!. Personligen skulle jag gärna sett min stegräknare ikväll. Det blev nog ett par kilometer där på kanten.”

12000103_10153160681419607_466725840_n

Det arrangerades en supporterresa till matchen och de tillresta oskarshamnarna var nöjda med resultatet.

Resultatet innebär att OAIK försvarar sjätteplatsen i serien med sex omgångar kvar.Redan på lördag klockan 15:00 är det dags för ny match när FC Höllviken gästar Arena Oskarshamn. Varmt Välkomna då!