Vi kan stolt meddela att Linda Törnström börjar jobba som akademichef i föreningen. Hon kommer ha det övergripande ansvaret för Oskarshamns AIK:s satsning på ungdomsfotbollen, med fokus på den framtida akademiverksamheten. Hennes primära uppgifter kommer att beröra:

budgetering, certifiering, akademiträffar, arbete med ramverket Svartvita Tråden, dokumentering och nya mål för OAIK.

Tillsammans med övriga organisationen där såväl kontakt med skola och fotbollsverksamhet ingår, så ska Linda fungera som spindeln i nätet och driva akademin framåt.

”Idag jobbar jag som enhetschef för en Driftstab på SKB, med personal i Oskarshamn och Stockholm. Min utbildningsbakgrund är dubbla masters (pedagogik och ergonomi) och en lic- examen i kvalitet, människa, teknik från Linköpings tekniska högskola.

Jag började spela fotboll i Söderåkra AIK i 10-årsåldern och slutade ungefär sju år senare, spelade främst som back. Sedan började jag som ledare i fotbollsskolan när jag var 12 år och höll på under flera år där efter. Nu är jag aktiv som ledare för P02 i OAIK och ser fram emot den nya utmaningen att driva akademin framåt” , säger Linda Törnström.