Seriepremiären på lördag närmar sig med stormsteg, vi tog ett snack med lagkapten Eric Persson för att höra hur det står till med premiärnerverna.

På lördag är det äntligen dags för seriepremiär, är du nervös?
– Nej! Inte nervös. Det här ska bli spännande. Det ska bli kul att komma igång. Vi är nöjda med försäsongen, nu är vi redo att börja tävla. Det är det man längtar efter. Nervositet har aldrig hjälpt någon.

Ni har blandat och gett på försäsongen, hur ser du på årets försäsong?
– Den har väl varit ungefär samma som varje försäsong som jag varit med om tidigare. Vi börjar bra, allt känns frid och fröjd. Sen kommer det ofta en tyngre och sämre period. Sen mot slutet har vi blandat och gett som du säger. Vi känner alla att vi kommer ifrån en väldigt bra prestation i matchen mot Sylvia. Vi har lite nya spelare som kommit väl in i gruppen. Vi känner oss väl förberedda, vi har inget att skylla på.

På lördag väntar Lunds BK i seriepremiären, vad tror du om era chanser?
– Det är svårt att bedöma Lund på förhand, dom har tappat mycket spets. Dom var bra framåt förra året, men det här är en match som vi vill vinna. Vi vill kliva in och föra matchen från start. Det är vår hemmaplan, och där ska vi klara av att föra spelet. Tre poäng är det som gäller. Det kommer bli en tajt serie, och på förhand känns Lund som ett lag som vi vill ha bakom oss. Då är det lika bra att inleda direkt med en seger. Vi hoppas att det verkligen kommer mycket folk och stöttar oss. Det betyder väldigt mycket.

Ni går mot er andra säsong i Division Ett, har ni spikat någon målsättning?
– Ja, det har vi gjort. Vi vill vara bättre än förra året. Vi vill göra fler mål, släppa in färre mål och vinna fler matcher. Vi kände att vi släppte in för mycket mål i en del matcher förra säsongen, det måste vi jobba bort. Generellt sett så vill vi bli ett bättre bortalag. Där handlar det mycket om att hitta ett grundspel på bortaplan som är mer vägvinnande än det som vi visade upp under förra säsongen.

Hur ser du på den kommande säsongen för egen del?
– Jag tycker att jag gjorde en hyfsad säsong förra året. Jag vill bli jämnare, jag vill vara den som leder laget från start. Det är där jag känner att jag kan bidra. Några mål framåt förväntar jag mig inte, men vem vet. Det kanske lossnar på lördag. Till och med Niklasson lyckades ju näta mot Sylvia, så allt kan ju hända.