Det var en nöjd Henrik Larsson som sammanfattade den oavgjorda matchen mot Superettan-laget IFK Värnamo.

”Vi gör en bra match.som helhet, Vi är nöjda med resultatet och vi är noggranna i försvarsspelet. Vi har rättat till en del problem som vi hade under dom tidiga försäsongsmatcherna. Vi möter ett väldigt starkt och bra fotbollslag i Värnamo. Dom utmanar oss i huvudspelet och gör ett fint mål som gör att dom har ledningen med 1-0 i halvtid, men det var en fin halvlek ifrån vår sida”.

Oskarshamns AIK gjorde två byten i halvtid. Christoffer Christensson och Robin Östlind lämnade plats för Sani Emmanuel, som just nu provspelar för klubben och Joakim ”Bosse” Lengyel. Andra halvlek kom till stor del att handla om just Sani Emmanuel, men det var Värnamo som inledde halvleken bäst och efter 60 minuter utökades hemmalagets ledning till 2.0. ”Värnamo är riktigt bra i början på andra halvleken, vi blir nedtryckta och dom har mycket av bollinnehavet, men vi fortsätter vara noggranna i försvarsspelet. Vi arbetar oss in i halvleken” fortsätter Larsson. Utdelningen kom också för OAIK. Efter en omställning i den 70:e minuten där Lengyel slagit en öppnande passning till Anton Agebjrn kunde provspelaren Sani Emmanuel reducera för OAIK, och mer skulle det bli. I den 89:e spelminuten stack Joakim Lengyel in en passning i straffområdet till en framstörtande Sani Emmanuel som var distinkt i avslutningsläget. 2-2 blev också slutresultatet. Det kunde till och med ha blivit ett tredje mål för Emmanuel, men när chansen uppstod i Värnamos straffområde blåste huvuddomaren för fulltid. Henrik Larsson var imponerad av sin provspelare:

”Sani Emmanuel är en mycket bra fotbollsspelare, det visade han idag. Det är en svårbedömd situation för oss. Han är ingen speciellt stor kille, och vi är redan nu ett ganska kort och litet lag. Det finns ett ekonomiskt perspektiv att ta hänsyn till också”.

Som helhet var huvudtränaren nöjd med dagens insats:

”Det är många som står för väldigt fina insatser idag. Filip Jägerbrink styr matchen med sin vänsterfot idag, men hela laget förtjänar beröm. Vi har avbytare som kommer in och gör väldigt fina insatser, det visar att vi har en fin bredd med många duktiga fotbollsspelare”.

Nästa match för OAIK väntar redan på onsdag, då nyblivna Division 3-laget Högsby står för motståndet på Sparbanksvallen. Matchen startar kl. 17:30.

”Det är bra med täta matcher nu. Vi har en bred trupp där vi vill få upp upp alla i matchtempo” avslutar Henrik Larsson.