Oskarshamns AIK är överens med Kalmar FF om ett så kallat föreningsutvecklande samarbete som Svenska fotbollsförbundet kallar det. Det betyder att namngivna spelare under 22 år kan gå mellan klubbarna utanför de traditionella transferfönstren. Dessa spelare kommer befinna sig i båda föreningarna under avtalstiden i både träning och match. Allt för att kunna optimera deras utveckling. Dock så är huvudtillhörigheten Kalmar FF för spelarna.

Namngivna spelare är:

Adrian Edqvist, Yttermittfältare.

Alexander Ahl-Holmström, Forward.

Avtalet rymmer även en målvakt som ännu inte är namngiven.

Avtalet gäller under säsongen 2019 mellan klubbarna och skall först och främst ses som en bra möjlighet för utveckling för båda parter.

John Allen, Manager:

”Att vi får tillgång till att låna dessa två spelarna under de förutsättningarna som beskrivs ovan känns väldigt bra och vi välkomnar dom till vår klubb. Så här nära till transferfönstret som vi är känns det utmärkt att få tillgång till den kompetensen som dessa två spelarna besitter. Som jag ser det så kommer det än mer kvalité till en redan bra trupp. Jag känner till båda spelarna och de är bevisligen väldigt bra i sina positioner eftersom dom har ett a-lagskontrakt med Kalmar FF. Nu kommer dom även få en chans att visa sin kapacitet i division 1 södra. Detta tillför sist men inte minst en konkurrens bland de 22-23 spelare vi har som kan bli avgörande under en lång och tuff säsong.”

Oskarshamns AIK är glada att vi som förening är det självklara valet i regionen när Kalmar FF söker efter bra utbildning till de spelare man tror på!

Vi är även ödmjuka i det faktum att spelarna fortsatt tillhör Kalmar FF och vi ser detta som början på ett utvecklande samarbete.

Oskarshamns AIK 2019-03-13

Frågor hänvisas till:

John Allen – Manager

Agim Hasani – Coach

Bilderna från webbplats: Kalmarff.se