Oskarshamns AIK är överens med ny tränare för de kommande 2 åren. Ny chefstränaren blir Jan Stahre.

Jan Stahre har verkat som tränare på elitnivå i olika länder bland annat Turkiet, Finland och givetvis Sverige. Han har också under sin karriär jobbat mot olika förbund där han genom sitt företag Svenska skolan för Fotboll, Ledarskap & Personlig Utveckling AB / Stahre International Academy of Football genomfört utbildningsinsatser i de aktuella länderna.

Jan Stahre är ett känt ansikte i föreningen då han är som tidigare nämnt bördig från Oskarshamn och har spelat flera år i föreningen under 70- och 80-talet.

I sammanhanget är viktigt att nämna att Stahre var i allra högsta grad delaktig i föreningens klättring i seriesystemet. Då han var med på mentorsnivå under några år. Samt att flera av dåtidens spelare (bland annat Peiman Eliassi och Emil Dolk) med ambition tränades individuellt, utöver OAIKs lagträning, av Stahre genom hans företag.
Stahre bedriver Individuell spelarutveckling & Personlig coaching av spelare från hela världen. De fyra akademier hans företag bedriver arbetar med såväl med svenska och utländska proffs, landslagsmän samt talanger.

Jan Stahre: ”Det skall bli mycket roligt och intressant och få möjlighet att träna OAIK. Jag ser fram emot att få implementera min offensiva syn på fotboll som framförallt är inspirerad av Spanien, Argentina och det Holländska sättet att spela fotboll. För mig är det också av yttersta vikt att utveckla spelarna individuellt med tanke på att det har varit mitt yrke under många år. Det är något jag brinner väldigt mycket för.”

Frågor hänvisas till:

Jan Stahre – Chefstränare

Mats Karlsson – Sportchef

Ted Svensson – Ordförande