Informationsmöte Akademin grupp 2

Under tisdagkvällen hölls ett informationsmöte för föräldrar och anhöriga till spelare i Akademins träningsgrupp 2. Niklas Olsson informerade om att Oskarshamns AIK nu är en ”certifierad akademiförening” vilket ställer en hel del krav på hur verksamheten drivs. Föreningen är för närvarande ”enstjärnig” men ambitionen finns att ta ett steg till och bli en tvåstjärnig akademi.

Akademin kommer att anmäla totalt tre lag till seriespel, J18, U16 och P15. Syftet med att inte ha ett lag i P14-serien är att det blir enklare att flytta spelare mellan lagen. Dessutom är kvalitén på lagen så hög att 14-åringarna väl platsar i 15-års serien. Det är dock tydligt att rätt nivå i förhållande till kunskaper och skicklighet går före alla former av ambitioner till serieseger o.dyl. Man kommer även att spela DM med ett P15-lag och ett P14-lag där det inte är tillåtet med överåriga spelare.

Cupspelet är inte helt färdigplanerat än men sommarens stora begivenhet är Laxacupen i Halmstad 27-30 juli. Anmälan är öppen så meddela gärna ledarna i respektive träningsgrupp om det finns intresse av att delta. Preliminärt är det hela fyra lag som åker till Halmstad för att delta.

Det informerades även om rutiner runt beställning av träningskläder från Stadium. Oskarshamns AIK har ett gällande avtal med Stadium och Adidas men i år kommer alla beställningar att göras av en lagadministratör för varje lag. Lagadministratören kommer att utbildas under en kväll och sedan sker alla beställningar via den personen. mer information kommer ang. detta senare.

I övrig hänvisas till gruppen instagramkonto för att få senaste nytt i stort och smått.