Det är imorgon återigen match i Division 1 Södra för Oskarshamns AIK då man ställs mot Tvååkers IF på bortaplan. OAIK möter ett hemmalag som har inlett årets seriespel med nio inspelade poäng och som inför morgondagens match ligger på en tolfte plats i en jämn tabell. Tvååkers åkte senast på en förlust borta mot FC Höllviken efter två sena mål av Levi och Sekiraca. Oskarshamns AIK å andra sidan var för någon vecka sedan inne i en väldigt bra period med tre raka segrar men har nu efter två förluster mot Utsiktens BK och KSF Prespa Birlik en förlustsvit man säkert vill bryta.

Vi intervjuade högerbacken Mattias Pavic inför morgondagens match.

Årets första hemmaförlust kom mot KSF Prespa Birlik i lördags. Berätta om matchen.

Det var en jämn match där resultatet inte riktigt speglade matchen. De fick ett mål i mitten av första halvlek som blev avgörande. Vi tvingades flytta upp mer och mer ju längre matchen led vilket gjorde att vi även släppte in både 2-0 och 3-0. Vi hade bra lägen när det bara stod 1-0 och hade vi kvitterat där tror jag vi också hade vunnit matchen tillslut.

Vad kan ni ta med från matchen?

Vi kan ta med några perioder från matchen där vi spelar hyggligt och skapar lägen. Jag tänker främst på slutet av första halvlek och fram till deras 2-0 i andra. Då tryckte vi ner Prespa och fick in mycket boll i deras straffområde vilket gjorde att vi skapade många chanser. Vi får även ta med oss att det är viktigt att göra första målet. Gör vi det kan vi styra matchen och slippa jaga.

Du har i år spelat samtliga minuter i årets seriespel och stått för två mål från din högerbacksplats. Hur tycker du din egen säsong har varit?

Jag tycker att det har gått väldigt bra i år. Jag har hållit en jämn nivå vilket jag tycker är viktigt för en försvarsspelare. Jag tror att en anledning till det är att jag fått spela bredvid Johan Niklasson och bakom Christopher Christensson nästan hela säsongen. Det är två spelare jag som högerback måste ha ett väldigt bra samarbete med då vi spelar väldigt nära varandra. Johan har spridit ett lugn i defensiven och vi förstår varandra på ett bättre sätt nu. ”CC” har varit väldigt viktig i offensiven och vi har utvecklat en bättre kemi vilket förbättrat mitt offensiva spel.

Vad vet du om nykomlingarna i Division 1 Södra, Tvååkers IF?

Egentligen inte så mycket just nu. Jag vet att de är nykomlingar och att de är ett lag från Varberg. Jag känner dessutom till några spelare som spelar där. Vi har inte haft någon videogenomgång på dem än men efter det lär jag ha bättre koll.

Hur gör ni för att ta tre poäng på lördag?

Vi behöver åka upp till Varberg och stå för en hundraprocentig försvarsinsats och samtidigt sätta dit lägena vi får. Vi kommer bli tvungna att ta kampen men vi får inte glömma att våga spela vårt egna spel.

Någon laguppställning har inte tränare Henrik Larsson släppt än, utan den kommer att presenteras innan matchstart.

Matchen startar kl. 16:00 imorgon lördag.

Länk till Tvååkers IFs livesändning.

Forza svartvitt!