Inför toppmötet: Mergim Smakolli hyllar bortaklacken och medger att stödet ger extra energi

På lördag är det ny toppmatch i Division 1 Södra: Oskarshamns AIK – IK Oddevold. Avspark klockan 16:00 på Arena Oskarshamn.
Matchvärden XL-Bygg Oskarshamn kör en specialare: Alla kunder som handlar denna veckan erbjuds en matchbiljett i butiken där 200 biljetter ligger och väntar.

Inför matchen har vi träffat lagkapten Mergim Smakolli. Intervjun hittar ni här;

Återigen hemmamatch efter två tuffa bortamatcher. Din analys av matcherna mot Mjällby och Ängelholm?
Båda matcherna präglas av en oerhört stark arbetsinsats av hela laget där alla följer riktlinjerna vi lagt ut innan matcherna. Matchen mot Mjällby är enkel att tagga till inför, det krävs inte mycket extra bränsle inför en sån match. Jag tycker matchen mot Ängelholm än mer visar vår styrka. Att spela på söndagen på midsommarhelgen kräver att man ställer om mentalt för att kunna prestera, och det gör hela laget utmärkt.

Ett starkt bortastöd i matchen mot Mjällby? Vad betydde det för lagets insats och forcering i andra halvlek?
Oerhört kul att kunna åka till Mjällby med ett sådant stöd som vi fick, det ger verkligen en extra boost när man är trött. Det ger givetvis den lilla extra energi som krävs för att orka jaga reduceringsmålet. Att de sedan stundtals överröstade Mjällbys hemmaklack gör det hela ännu roligare. Stor eloge och stort tack till de som reste till matchen.

Nu väntar ett block med fyra avslutande matcher innan sommaruppehåll, varav tre av dessa är på hemmaplan. Vad tror du vi kan förvänta oss för avslutning av vårsäsongen?
Jättekul och skönt att få spela tre av de fyra sista matcherna på hemmaplan, speciellt efter att vi gjort två starka bortamatcher i rad. Vi har satt oss i ett bra läge i tabellen, men ska vi behålla det krävs det ett fortsatt hårt jobb. Angående förväntningarna på avslutningen så går vi alltid in med inställningen att ta tre poäng i våra matcher, vi tycker att vi är tillräckligt bra för att ha den målsättningen. Kommer ni och stöttar oss så ska vi göra allt vi kan för att bjuda på vinster!

Oddevold hemma, är återigen en match i toppstriden! Vad vet du om motståndet?
Oddevold har tidigare säsonger varit ett väldigt fysiskt lag med många storvuxna spelare. I år vet jag inte jättemycket mer än att de har blivit ett mer spelande lag med tekniska spelare.

Vad kan vi förvänta oss för match tror du och vad krävs för en hemmaseger?
Det blir nog två lag som är väldigt måna om att vinna matchen mer än så är svårt att spekulera i innan matchen är igång. Vi kommer dock att ha en matchplan och det gäller att följa den, så som vi gjort i de senaste matcherna på ett väldigt framgångsrikt sätt. De ligger också i toppen av en anledning så det gäller att vi fortsätter att prestera på lagnivå såväl som individnivå.


( Foto: Peter Holm / Bigfoto )

Varmt välkomna till matchen som har avsparkstid klockan 16:00 på lördag! 

Psst..i jakten på Superettan har styrelsen tagit ett initiativ för att på bästa möjliga sätt stötta grabbarna i slutspurten. Insamlingen fick en kanonstart och i skrivande stund är den uppe i 26 440 kr, så fortsätt stötta OAIK så kör vi tillsammans hela vägen in i kaklet. #Viärmed #Jagärmed.


Läs mer här: http://oskarshamnsaik.se/for-partners/ #Viärmed