Efter cupviktorian mot Västervik väntar återigen seriematch för Svartvitt, när laget gästar Qviding på Vallhalla IP. En viktig match där tian OAIK möter jumbon Qviding. Båda lagen går in i matchen med förluster i ryggen. OAIK föll som bekant med 2-3 hemma mot Norrby, medan Qviding föll mot FC Trollhättan med 1-0.

Vi stämde av läget med lagkapten Eric Persson inför matchen.

I senaste matchen mot Norrby IF blev det förlust med 2-3. Dina tankar om den matchen? Ni som lag är nu inne i en liten tyngre period med endast en poäng på de senaste fyra matcherna. Vad är det som inte fungerat? 

”Vi kommer från en tung förlust mot Norrby, där vi själva känner att vår första halvlek inte är tillräckligt bra. vi är för långa och för breda och bjuder på för mycket chanser. Andra halvleken spelar vi verkligen upp oss efter deras 2-0 mål, och skapar mängder med chanser och hämtar ju upp till 2-2, därför kändes det oerhört tråkigt att förlora den matchen.”

Ni har först och främst Qviding nu på söndag och sedan FC Höllviken och Mjällby AIF innan uppehållet. Vad behöver ni göra för att rada upp nya segrar?

”Vi har som lag inte lyckats få ihop en helhet som som är nödvändig för att vinna matcher. Vi har kanske varit lite för offensiva i vår balans, vilket har gjort att vi har haft svårt att kunna få någon trygghet i defensiven. Men om man ser det positivt så har vi skapat mängder med bra målchanser.”

Om vi fokuserar lite mer på Qviding FIF som är nästa motståndare, ett lag som OAIK mött flera gånger under de två senaste åren och aldrig förlorat mot. Vad vet du om dem?

”Vi har tre bra matcher kvar, och vi har som grupp bestämt oss att vi verkligen ska ge oss chansen att börja vinna igen. Vi ska vara oerhört noggranna i allt vi gör, för att kunna hitta tillbaka till det som har gjort oss framgångsrika tidigare. Det gäller att vi blir mer kompakta i vårt försvarspel och har press på bollhållare, så att vi kan stå lite högre med backlinjen och vinna bollen i gynnsamma lägen. Qviding har ju tidigare år spelat en väldigt passningsorienterad fotboll och lagt stor vikt vid bollinnehav, och det har gjort att vi har kunnat ligga lite lägre för att sedan vinna boll och ställa om mot ett oorganiserat försvar. Men nu har dom ju bytt tränare och spelar 3-5-2. När dom har bollen och försöker dom spela ett betydligt rakare spel, där dom försöker hitta in bakom backlinjen med en tidigare boll varierat med inspel och instick.”

Hur går ni tillväga för att såra Qviding och till slut vinna matchen?

”För våran del gäller det att vi utnyttjar dom ytorna som blir när man väljer att spela på det sättet som dom gör. Vi vet att dom lägger stor vikt på fasta situationer och där gäller det att vi är 100%. Vi vill även fortsätta bygga på vårt offensiva spel, där vi tränat fram en betydligt bredare repertoar, och kan skapa chanser på många olika sätt.”

Till sist, gör kapten Eric Persson sitt första mål i Division 1 Södra imorgon?

”Självklart hoppas jag alltid att jag kan bidra offensivt, men ser hellre att jag gör en stabil match defensivt och sköter min roll i laget.”

Matchen kickar igång kl. 17:00 och som vanligt livesänds matchen.

Ni hittar sändningen här: https://qvidingtv.solidtango.com/live/qviding-fif-oskarshamns-aik

Startelvan hittar ni på vår officiella twitter-sida imorgon förmiddag.

Heja Svartvitt!