Efter ett rejält sommaruppehåll är det återigen dags för Division 1-fotboll. OAIK inleder höstsäsongen med bortamatch mot Prespa Birlik på Malmö Stadion. Med 22 inspelade poäng från vårsäsongen ligger nykomlingen Prespa Birlik på fjärde plats i tabellen bakom topptrion Öster, Landskrona och Norrby.

OAIK tar med sig 16 poäng från vårsäsongen, något som placerar laget på en tiondeplats i tabellen.

Vi tog ett snack OAIKs mittfältsmotor Filip Jägerbrink om våren, hösten och matchen mot Prespa:

Vårsäsongen är förd till handlingarna, vad är din åsikt om er insats under våren?

– Vårsäsongen blev varken vad vi spelare eller klubben hade hoppats på. Det är helt enkelt inte tillräckligt och det vill vi och ska vi ändra på nu när vi går in till hösten.

Höstsäsongen står för dörren. Hur ser målsättningen ut inför hösten och serieavslutningen?

– Målet är att ta poäng och ta kliv uppåt i tabellen! Vi är inne i en utveckling och den fortsätter som vanligt, precis som den börjades för 3 år sedan. Skillnaden nu är att det blir mer fokus på att poängen ska in och prioriteras före utveckling. Detta är vi alla sugna att leverera direkt i uppstarten!

Första matchen för hösten spelas mot Prespa Birlik. Vad blir viktigt för att få med ett bra resultat hem till ostkusten?

– Prespa är ett bra offensivt lag som uttalat vill ta klivet upp i Superettan redan i år. Nyförvärven i sommar ger ju en klar indikation på detta, riktiga klassvärvningar. Vi vet om deras offensiva kvalitéer, något vi också fick bekräftat i hemmamötet. En motiverande start på hösten och får vi stopp på deras offensiv har vi god möjligheter till att åka hem med poäng från Malmö. 

 

Matchen startar redan kl. 14:00 idag lördag. Matchen livesänds på: https://prespatv.solidtango.com/