Med två raka segrar i bagaget är det dags för ny hemmamatch för OAIK när Trollhättan på söndag gästar Arena Oskarshamn. Med nio poäng på de inledande sex matcherna går OAIK in i matchen som fyra i tabellen. I den jämna tabellen är FC Trollhättan tolva med sina fem inspelade poäng.

Vi intervjuade mittbacken Johan Nicklasson i OAIK inför matchen:

En kanoninsats senast mot Mjällby AIF gav er årets första bortaseger. Vad säger du om matchen?

”En gedigen insats av alla spelare. Vi spelar verkligen som ett seniorlag denna match. Vi varierar passningsspelet på ett väldigt bra sätt, vi går in i duellerna, vi rättar till allt det taktiska under spelets gång och vi vinner helt rättvist till slut.”

Två raka segrar nu efter segrar mot först IK Oddevold och sedan Mjällby AIF. Varför har resultaten gått er väg på sistone?

”Jag tycker först och främst inte vi gjort någon dålig insats i år. Vi har kämpat på i alla matcher och visat att vi vill vinna. Nu senast fick vi anfallsspelet att klicka och det var väldigt viktigt för fortsättningen. Att vi tror på det vi gör och spelar för varandra.”

Du är en av fyra spelare i truppen som spelat samtliga 540 minuter i år. Hur ser du på din egen insats hittills?

”Den har varit stabil. Vissa matcher upp och vissa ner, men som helhet bra. Har ett par nivåer till i mig och det hoppas jag att jag kan visa under säsongen. ”

FC Trollhättan har inlett årets seriespel med en seger, två oavgjorda och tre förluster och parkerar för tillfället på en tolfte plats. Vad vet du om dem?

”Har faktiskt noll koll på dom. Vet bara att dom varit nere i ”tvåan” och nu är tillbaka i ”ettan”. Det återstår att se på söndag hur de är denna gång.”

Hur ska ni gå tillväga för att bärga en tredje raka seger mot Trollhättan på söndag?

”Att vi verkligen spelar som ett lag och bygger vidare från förra helgens insats. Att vi hotar dem i djupled och ligger tajt på dem hela matchen igenom och inte ger dem någon tid alls att hitta sitt spel. Sen är det oerhört viktigt att Oliver Bergman har rätt handskar på sig och alltid har tummarna bakom bollen. Riktigt hårt arbete så ska vi ta alla tre poängen.”

Matchen startar kl. 16:00. Har du inte chans att ta dig till arenan? Se matchen på OAIK PLAY:

https://oaikplay.solidtango.com/

Inför matchen kommer OAIK som en del i integrationsprojektet Kraftöverföringen att samla in fotbollsskor och benskydd till nyanlända. Rensa ut källaren och ge människor på flykt chansa att fly verkligheten för en stund genom fotbollen. Håll utkik efter insamlingen vid  entrén.