Imorgon är det dags för sista omgången i årets tighta Division 1-serie. Förutsättningar för OAIK är glasklara. Seger innebär nytt kontrakt medan oavgjort eller förlust innebär att laget får förlita sig på andra resultat. För motståndarna Qvidings del gäller nästan samma förutsättningar, dock går göteborgarna in i matchen med 30 inspelade poäng mot OAIKs 29.

Matchen kickar gemensamt med alla andra matcher i omgången igång redan k. 14:00 imorgon. Som vanligt sänds matchen på oaikplay.solidtango.com .

Vi har överösts av lyckönskningar inför matchen och är både ödmjuka och tacksamma för detta. Blue Front Support har uppmanat sina medlemmar att sluta upp och stötta oss imorgon, något som vi är extra tacksamma för. Som ett litet tack ger vi alla som sluter upp med BFS och hjälper till att stötta oss på kaffe och pepparkakor.

Inför matchen tog vi ett snack med en av nyckelpersonerna bakom OAIK.

160305 Andreas Schšttke poserar fšr ett portrŠtt den 5 mars 2016 i Oskarshamn. Foto: Idrottsfoto / BILDBYRN / Cop 205

Hej Andreas Schöttke, materialare i Oskarshamns AIK. 
Sista matchen och allt ska avgöras, vad säger magkänslan?

”Det är en otroligt viktig match för båda lagen och jag tror det kommer bli en riktig krigarmatch. Magkänslan säger att både OAIK och Qviding kommer spela division 1 fotboll nästa år.”

Materialare i OAIK, kan du avslöja vem som är den mest krävande spelaren?

De flesta spelarna har sina rutiner, men ingen är mer krävande än någon annan. Senaste 2 hemmamatcherna har jag hämtat upp Jochen Graf och kört honom till samlingen och de matcherna avgjorde han, så det blir nog att hämta upp honom på lördag också.

Som privatperson säger ryktet att du är en grym på betting och poker. Om du skulle tippa dagens match, vad blir det?

”Haha, skönt att äntligen få tippa en OAIK match! Eftersom jag står som ledare i A-laget får jag inte tippa våra matcher så nu blir det första gången för säsongen. Qviding vann i Göteborg med 3-1, så jag säger 3-1 till oss den här gången.”

Beskriv en matchdag som materialare, från start till mål?

”Jag och kollega Jonas åker ut till träningsanläggningen 4-5 timmar innan matchstart. Vi pumpar bollar, plockar ner matchkläder och allt material. Sedan kör vi till Arena Oskarshamn, där vi börjar hänga upp kläder och ser till så att allt material är så lättåtkomligt och smidigt som möjligt för spelarna. Vi välkomnar domare, bortalag och våra egna spelare, och finns till hands om spelarna behöver hjälp med något. Under matchen sitter vi med på bänken och är redo med benskyddstejp och vattenflaskor. När matchen är slut tar vi hand om all tvätt, material och städar omklädningsrummen. Avslutningsvis lämnar vi Arena Oskarshamn för tvättstugan. Förhoppningsvis 3 poäng rikare.”