Det vankas derbymatch på Arena Oskarshamn på lördag klockan 16:00 när Östers IF gästar. Oskarshamns AIK kommer ifrån en oavgjord drabbning med Eskilsminne på Harlyckan i Helsingborg. Även Öster kommer ifrån ett möte med en nykomling, för deras del blev det förlust hemma mot Höllviken. Öster parkerar för närvarande på tredje plats i tabellen, fem placeringar bättre än OAIK som ligger åtta.

OAIK:s tränare Henrik Larsson ser fram emot matchen:

– ”Jag tycker att det är jättekul för staden Oskarshamn att det finns ett fotbollslag på den här nivån och att en klubb med så pass högt anseende som Öster kommer hit. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen att gå och titta.”

Hur tror du spelarna känner inför en match som den här?

-”Jag tror och hoppas att det hjälper till att trycka upp ambitionen ytterligare något snäpp. Vi vill att våra spelare ska släppa handbromsarna och verkligen blomma ut, kanske kan en sån här match ge oss precis den effekten. Vi har en del spelare som vi hoppas kan tända till lite extra”.

Vad blir viktigt för att ni ska få med er ett positivt resultat ifrån matchen?

-”Vi har våran matchplan klar och den är tydlig. Det är den som vi har arbetat utifrån hela veckan och det blir viktigt att vi följer den. Öster har en del starka sidor som det vill till att vi är vaksamma och beredda på. Vi måste och se till hur vi hanterar vårt eget spel så klart. Vi har två avstängningar som måste hanteras. Vi måste jobba med vår speluppbyggnad för att få kugghjulen att kugga i där. Det blir viktigt.”

Taggar du som tränare igång något extra på en sådan här match?

-”Jag förväntar mig alltid full laddning ifrån mig själv. Det krävs i min roll.    

Henrik Larsson har formerat följande startelva inför morgondagen:

Startelva - Öster

 

Matchen bäst på plats på Arena Oskarshamn, där matchen också kommer ramas in av ett stort eventområde (läs mer här:http://oskarshamnsaik.se/familjefest-nar-oster-gastar-arena-oskarshamn/)
Om du inte har möjlighet att vara på plats så kan livesänds matchen på: https://oaikplay.solidtango.com/live/oskarshamns-aik-osters-if
eller på oskarshamnstidningen.se (för OT-prenumeranter).
Den går också att följa på svenskfotboll.se/livescore

Varmt välkomna till en riktig fotbollsfest!