Inför OAIK – Norrby IF: ”Det gäller att vi sätter defensiven”

Fotbolls-EM tar spelledigt, då passar OAIK på att bjuda in till hemmamatch mot Norrby IF på Arena Oskarshamn. 7:an Norrby mot 8:an OAIK, upplagt för en riktig kamp. Vi snackade upp matchen med Martin Karlsson, vänsterback i OAIK:

Ni hämtade upp två underlägen och fick med er en poäng borta mot Tvååkers IF senast. Hur tycker du matchen var?

”Om man ser matchen över 90 minuter tycker jag att vi är det bättre laget. Vi håller ihop lagdelarna och vinner bollen på gynnsamma ställen som vi sedan kan utnyttja. Sen får Tvååker matchen dit de vill när de får resultat på sitt djupledsspel vid två situationer i första halvlek. Utöver det så har vi kontroll både defensivt och offensivt under matchen. Att vi hämtar upp två underlägen visar bara på hur starka vi är och att vi aldrig ger upp vad det än står.”

Du har i år startat samtliga matcher på vänsterbacksplatsen. Hur känner du att din säsong har varit hittills efter tio omgångar?

”Jag tycker att min säsong så här långt har varit helt okej. Jag har utvecklat min defensiv och mina värderingar i spelet. Nu är det bara offensiven som också ska lossna. Men offensiven beror självklart på hur matchbilden ser ut.”

Ni tar på torsdag emot Boråslaget Norrby IF. Vad tycker du kännetecknar Norrby IF?

”De andra säsongerna har Norrby varit ett spelskickligt lag som varierar sitt anfallsspel både med längre bollar och med kortpassningsspel. Vi får se om de lever upp till det i år med.”

Norrby är ett lag som verkar passa er väldigt bra. Tolv poäng av tolv möjliga har ni tagit mot dem de senaste två säsongerna. Varför är ni så bra mot dem?

”Mot Norrby de två andra säsongerna så har vi haft en otroligt tight defensiv som senare gett resultat offensivt under matcherna.”

En poäng på de senaste tre matcherna efter två förluster mot Utsiktens BK och KSF Prespa Birlik och en oavgjord senast mot Tvååkers IF. Vad behöver ni göra för att plocka tre poäng nu på torsdag?

”En poäng på tre matcher ser kanske inte så bra ut på pappret, men jag tycker dock inte att resultaten har speglat matchbilderna. Nu på torsdag gäller det att vi sätter defensiven som sagt, så kommer offensiven automatiskt. Det gäller bara att vi har tålamod och inte stressar upp oss i onödan.”

Avslutningsvis, midsommarafton på fredag. Hur firas det?

”Jag ska till Öland under midsommar och fira den med diverse kompisar och min sambo. Hoppas bara att vädret blir lika magiskt som fotbollen förhoppningsvis blir på torsdag!”

Matchen mot Norrby kickar igång kl. 18:30, varmt välkomna!

Som vanligt kommer matchen även att livesändas på OAIK Play