Inför OAIK – Mjällby: ”Jag tror på en fartfylld match”

Imorgon lördag avslutas vårsäsongen för OAIK med hemmamatch mot klassiska Mjällby AIF. Efter förra helgens viktiga trepoängare mot Höllviken går OAIK in i matchen som nia, en placering bättre än motståndaren Mjällby. Lagen har redan mötts en gång den här säsongen, med en 3-0-seger för OAIK som resultat. Vi tog ett snack med OAIK-försvararen Jesper Löfgren inför matchen:

Det blev äntligen seger igen (1-0 borta mot FC Höllviken) efter en tuffare period med sämre resultat. Berätta om matchen?

”Det var på förhand en väldigt tuff bortamatch med tanke på̊att Höllviken innan matchen inte hade förlorat på̊hemmaplan i år. Vi åkte dit med fokus på̊försvarsspelet och jag tycker att vi genom ett bra press- och täckningsspel får Höllviken dit vi vill samtidigt som vi står upp fantastiskt bra i närkampsspelet och vinner både första- och andrabollar. Vårt tidiga mål gjorde att vi kunde låta Höllviken vara bollförande för att på̊så sätt kunna utnyttja våra snabba offensiva omställningar som skapade fina chanser för oss. Med lite större noggrannhet i de lägena hade vi undvikt den dramatik på̊slutet en 1-0 ledning ofta innebär men samtidigt blev glädjen desto större när domaren blåste av.”

Du var tillbaka i startelvan och spelade hela matchen som mittback. Hur tyckte du att det själv gick?

”Jag tycker att det gick bra och jag fick verkligen utnyttja min fysik i närkampsspelet och i luftrummet. Trots en nykomponerad backlinje fungerade samspelet oss emellan på det stora hela bra och på de få chanserna vi släppte till såg Oliver till att med hjälp av både stolparna och ribban hålla nollan intakt.”

Nu återstår endast en match kvar av vårsäsongen och ni möter alltså Mjällby AIF som ni tidigare i år slog med 3-0 på Strandvallen. Vad för typ av match kan vi förvänta oss?

”I och med att det är vår sista match innan uppehållet förväntar jag att vi från vår sida tar kommandot över matchen och visar upp en jäkla energi. Mjällby lär vara revanschsugna och jag hoppas och tror på en fartfylld match med mycket kamp där jag vet att vi är starka.”

Senaste matchen mot Mjällby stod ni för en perfekt försvarsinsats samtidigt som ni var kliniska framför mål. Är det något ni kommer försöka upprepa på lördag?

”I vårt förra möte mot Mjällby stod vi för en av de starkaste prestationer denna säsong och starka prestationer är något som vi alltid siktar mot. Kan vi upprepa en sådan prestation vet vi vad det leder till. Det viktigaste för oss är dock poängen och därför är det viktigt att vi verkligen visar att hungern efter trepoängare är större än någonsin.”

Ni tar ett två veckor långt sommaruppehåll efter matchen. Hur ska du utnyttja det?

”För min del blir det mycket jobb men jag har planerat in en weekend i Göteborg där bland annat Liseberg ska besökas. Det kommer säkerligen bli en hel del golf och tennis också̊”

Som vanligt presenteras startelvan några timmar innan match på vår officiella Twitter.

Matchens livesänds också här: OAIK Play