Efter en lång försäsong är seriepremiären äntligen här här. Vi stämde av premiärnerverna med Mergim Smakolli.

 

En försäsong som pågått i över fem månader är över. Hur summerar du den?

– Lång försäsong som vanligt. Vi har blandat och gett men allt slit har lett upp till seriepremiären och vi är redo.

Vi möter Landskrona BoIS i premiären. Ett Landskrona som slutade på en sjätteplats förra säsongen med två poäng fler inspelade poäng än OAIK. Vad förväntar du dig för matchbild?

– Jag tror varken Landskrona eller vi är villiga att ge bort några poäng lättvindigt på lördag, så jag tror att det kommer bli en tuff kamp där vi slåss om varje meter. Eventuellt lite premiärnerv i matchen.

Hur är känslan över att det äntligen är premiär?

– Premiär? Det är det här vi har jobbat mot i fem månader. All tid vi har lagt, allt slit har lett mot premiären på lördag och jag hoppas och tror att det kommer bli en explosion av energi och glädje.

Förra året var OAIK seriens femte målgladaste lag. Varför ska man se ta sig ner till Arena Oskarshamn i år?

– Förhoppningsvis blir vi seriens fjärde målgladaste lag. Nej skämt åsido, men jag hoppas att vi kan fortsätta göra många mål och även hålla igen och inte släppa in så mycket mål. Vi kommer göra allt i vår makt för att bjuda på spännande, fartfylld och rolig fotboll. Men främst så kommer vi göra allt för att vinna!

Hur är den egna formen?

– Formen är bra, den kan alltid finslipas i oändlighet men inför premiären är den bra.

Drömscenariot i premiären?

– Drömscenariot vore givetvis att vinna och starta den här säsongen med att ta oss en tung skalp. Ska jag sikta väldigt högt i drömmandet så trycker jag in någon boll också men jag kanske ska hålla det någorlunda verkligt.

Avslutningsvis, vem gör OAIK:s första seriemål 2016?

– ”CC” (Christoffer Christensson).