Det är ett revanschsuget Oskarshamns AIK som imorgon lördag tar emot KSF Prespa Birlik på Arena Oskarshamn. Ett OAIK som på sistone varit inne i en bra period har, trots förlusten senast borta mot Utsiktens BK, tagit nio poäng på de senaste fyra matcherna. Det gäller även våra gäster från Malmö som tagit poäng i sina fyra senaste matcher. Det är alltså två formstarka lag som möts på Arena Oskarshamn.

Vi tog ett snack med mittfältaren Filip Jägerbrink inför matchen.

Efter tre raka segrar tog segersviten slut borta mot Utsiktens BK i söndags. Vad säger du om matchen?

”Vi ville mycket inför denna match. Men tyvärr får vi inte det att fungera i första halvlek. Vi var lite trevande både framåt och bakåt där Utsikten får 2-0 till halvlek och det är såklart tungt att vända på. Andra halvlek ändrar vi och skapar stort tryck på dem. Vi är nära att vända på det vid 2-1, men i deras första chans i andra gör dem 3-1 och då blev det för svårt. Andra halvlek tar vi med oss vidare i serien då vi spelar bra.”

Ungefär en tredjedel av säsongen är spelad och Oskarshamns AIK placerar sig för tillfället på en femte plats med tolv inspelade poäng. Vad anser du är den stora skillnaden på förra årets OAIK och årets OAIK?

”Största skillnaden är vårt försvarsspel där vi möter motståndarna högre i vårt presspel. På så sätt vinner vi boll närmare motståndarnas mål och kan hota deras backlinje snabbare och med fler spelare. Sen vågar vi mer offensivt. När detta klaffar är vi bra och vi vet att vi kan göra mål i alla matcher. Detta skapar ett självförtroende i hur vi kan ta oss an matcher.”

Du har i år spelat nästan samtliga matcher från start (missat en match, sjukdom mot IK Oddevold) och stått för ett mål. Hur tycker du din säsongstart har varit?

”Den har varit trevande men börjar bli bättre. Jag drogs med problem med vaden i inledningen av säsongen men de problemen är nu borta och det tackar jag dem som jobbar runt laget för. Nu gäller det att fokusera på träning så att jag får till flyt och vågar vilja ha mycket boll igen, då kan jag bli mer delaktig i vårt hittills bra spel.”

Prespa Birlik, som förra året vann Division 2 överlägset, ställs ni mot på lördag. Vad vet du om dem?

”Ett bra och lag för att vara nykomlingar. De vågar ha ett eget spel och är bolltrygga över hela planen. De har några kvalitetsspelare, som dessutom gjort fina mål inledningsvis, som vi måste vara vaksamma på och stoppa.”

Vad behöver ni göra för att studsa tillbaka och vinna på lördag?

”Vi var väldigt besvikna och direkt revanschsugna efter matchen mot Utsikten. Det är ett friskhetstecken, då vi fortsättningsvis vill vara med högst upp i tabellen och fightas. Vi vill och kommer våga gå för tre poäng denna match.”

Laguppställningen i morgondagens match:

Adams, Birgersson, Christensson
Filip, Agebjörn, Mergim
Karlsson, Persson (c), Nicklasson, Pavic
Bergman

Bänk: Lagneteg Nilsson, Löfgren, Torstensson, Graf, Lindahl, Olström, Rydberg

Matchen startar kl. 16:00 imorgon lördag.

Länk till livesändning.

Forza svartvitt!