Förlusten mot Östers IF var tung, men söndag siktar OAIK på revansch när IK Oddevold gästar Arena Oskarshamn. IK Oddevold kommer till matchen med fem inspelade poäng, senast blev det dock förlust i derbyt mot FC Trollhättan. OAIK kommer också till matchen med en derbyförlust i bagaget efter 3-0 borta mot Öster. Tre poäng har OAIK som fortfarande jagar sin första seger för säsongen skrapat ihop.

Vi tog ett snack med Christopher Christensson inför matchen:

Tufft resultat (0-3) borta mot Östers IF i senaste omgången. Vad har du att säga om matchen?

”Vi gör en bra prestation i första halvlek trots att vi ligger under med 1-0. Vi kände att vi skulle haft något mer med oss in i halvtidspausen. I andra halvlek får vi mycket emot oss, både i mål och domslut. Siffrorna 3-0 tycker jag inte speglar matchbilden. Mycket i prestationen kan vi vara nöjda med, men självklart är vi besvikna på resultatet.”

Ni jagar fortfarande första segern i årets Division 1 Södra. Vad talar för att den kommer hemma mot IK Oddevold 15 maj?

”Revanschlysten är enorm i laget. Det har varit ”positiv” grinighet på träningarna i veckan och vi kommer gå ut med bra desperation för att vinna matchen.”

IK Oddevold, ett lag som varit med på den här nivån ett tag, har i år spelat in fem poäng på fyra matcher. Vad för typ av lag är Oddevold?

”Genom åren har de varit ett tungt lag som har spelat väldigt rakt. Vi behöver se upp för deras fasta situationer och deras raka omställningsspel.”

Du har i år spelat samtliga matcher ute till höger på mittfältet och stått för ett mål. Hur tycker du att det har fungerat?

”Det har fungerat helt okej. Jag känner att jag har mer i mig och hoppas att det lossnar både för mig och laget på söndag.”

Avslutningsvis, hur slutar matchen på söndag?

”Vi vinner med 3-0. Jag gör två mål och Birgersson gör ett.”

 

Morgondagens startelva:

Olström, Birgersson, Christensson

Jägerbrink, Agebjörn, Smakolli

Karlsson, Persson (c), Nicklasson, Pavic

Bergman

Skador: Lindahl, Fredriksson, Karlsson, Dolk,

Matchstart kl. 15:00, söndagen 15/5.

Inte chans att se matchen live? Se den på oaikplay.solidtango.com

Missa inte OT-utmaningen i halvtid där en vinnare kan vinna ett presentkort på Restaurang Fingerkroken. Vill du vara med och tävla? Maila till tavling@ot.se