Efter viktorian i höstpremiären möter OAIK på söndag FC Höllviken hemma på Arena Oskarshamn. I vårens match mellan lagen tog OAIK alla tre poäng efter att Andreas Birgersson gjort den matchens enda mål. Ny match med nya förutsättningar nu. I och med segern mot Prespa Birlik klättrade OAIK till nionde plats i tabellen med 19 inspelade poäng. Höllviken är hittills fyra poäng sämre. Det placeras dom på tolfte plats i tabellen.

Veckans intervju inför drabbningen är med Oliver Bergman.

Hallå Oliver!

Du kommer från en säsong med Nybro IF i division 3, hur tycker du själv att klivet till division 1 har varit?

”Steget till division 1 har känts bra där jag nu tycker att jag har acklimatiserat mig. Farten och tempot har såklart blivit högre men utan att det varit något problem att hantera. Jag strävar hela tiden efter att bli en bättre målvakt och därför kändes steget till Oskarshamn givet för min fortsätta utveckling.”

Ni vann premiäromgången mot Prespa, blir det ytterligare en trepoängare mot Höllviken? vad tror du om matchen?

”Jag älskar att vinna och hatar att förlora så självklart tar vi tre nya poäng mot Höllviken! Det va en tajt och tuff match nere i Höllviken där vi fick med oss en otroligt skön 1-0 seger. Nu blir det konstgräs och det kommer garanterat gå snabbare än vad det gjorde därnere vilket gynnar vårt spel. Det är upp till oss själva att hitta en hög nivå i vårt spel för att vi ska ta hem alla poängen.”

Som målvakt, vilken är din största förebild och vilka egenskaper har denna målvakt som gör honom bra?

”För mig finns det en målvakt som är bättre än alla andra i världen just nu! Och det är Manuel Neuer. Han är den som lyckats med att utveckla och hantera ett modernt målvaktspel fullt ut! Förutom att vara helt fantastisk på som en-mot- en situationer, skott utifrån och luftspelet m.m. Så har han även utvecklat ett spel med fötterna och en position i spelet som gör att han kan spela mycket längre ut än övriga målvakter. Han är nästan en extra libro. Detta innebär att han kan förhindra målchanser i ett mycket tidigare läge vilket leder till att han inte behöver göra räddningar för att förhindra målchanser.”

Kärt barn har många namn. ”Berra”, är det ett smeknamn som du trivs med?

”Haha! Ja många smeknamn har man genomgått genom åren, men Berra verkar vara ett som följer med vart man än kommer. ”Berra” är något jag kan och får leva med, säger Oliver och skrattar.”

 

Matchen på Arena Oskarshamn sparkar igång kl. 16:00 imorgon söndag. 

Kan du inte vara på plats? Se matchen på: oaikplay.solidtango.com/live/oaik-fc-hollviken