Med säsongens första seger i ryggen väntar en ny utmaning för OAIK när laget på söndag möter Mjällby AIF på klassiska Strandvallen. Mjällby som ännu inte förlorat i årets serie går in matchen som trea i tabellen. OAIK klättrade i och med segern mot Oddevold till åttonde plats.

Vi tog ett snack med Måns Olström, Kalmar FF-lånet som var en av spelarna som låg bakom segern mot Oddevold.

En efterlängtad seger i söndags mot IK Oddevold. Berätta lite om matchen.
”Det var en mycket viktig seger för oss. Vi började matchen lite knackigt, de får in ett mål på en hörna där vi vet om att Oddevold är starka. Men vi krigar oss in i matchen och första halvlek är jämn. Andra halvlek tar vi över och får in ett mål hyfsat tidigt. Vi fortsatte trumma på och vid sista spelminuten kom ett sanslöst vackert frisparksmål av Anton Agebjörn.”

Har ni i laget känt av någon press eller stress av att inte ha vunnit någon match på de fyra första omgångarna?
”Press skulle jag inte vilja säga. Vi vet vilken kapacitet vi besitter i laget. Förr eller senare kommer segrar, vilket det gjorde senast. Det gäller att tro på oss själva och det vi håller på med.”

Du är i år inlånad från Kalmar FF som du förra året fick spela några minuter med i Allsvenskan. Finns det några skillnader mellan OAIK och KFF?
”Det är klart att det är skillnad mellan en allsvensk förening kontra en division 1-förening. Största skillnaden skulle jag vilja säga är tempot i matcherna. I Kalmars trupp lirar Rasmus Elm och Ismael som kanske är allsvenskans bästa innermittfält. Två spelare som är otroligt skickliga som kan styra tempot i matcher på ett unikt vis.”

Du har nu startat de två senaste matcherna och stått för två bra insatser. Är formen uppåtgående?
”Jag har haft mycket skador på försäsongen med knäproblem och fotskador i två omgångar vilket gjort att kontinuiteten på träningen har varit väldigt hackig. Men nu när jag fått vara skadefri en tid kan jag fokusera helt på det fotbollsmässiga vilket har fått min formkurva uppgående.”

Mjällby AIF på söndag, ett lag som du säkert stött på några gånger. Vad vet du om dem?
”Jag vet inte så mycket om Mjällby AIF om jag ska vara ärlig. Vi går för vinst oavsett motstånd.”

Vad behöver ni göra mot Mjällby för att ta årets första bortaseger?
”Vi ska fortsätta med vårt spel från andra halvlek senast. Fart på bollen och noggrannhet i allt vi gör.”

Matchen mot Mjällby kickar igång kl. 15:00 på söndag.

Inga möjlighet att se matchen på plats? Se den via http://ettanplay.se/live