Inför Lunds BK på lördag: ”Två lag som gör mycket mål, vilket öppnar för en händelserik match ”

På lördag är det återigen dags för hemmamatch då Lunds BK gästar Arena Oskarshamn klockan 16:00. Matchvärden SCANIA bjuder sina anställda på fri entré mot uppvisande av passerkort. Ditt stöd på läktaren behövs, när hösten ska bli vår!

Inför matchen har vi träffat Chris Mbamba, som tillsammans med hela laget har svarat för fina prestationer i inledningen av höstsäsongen.

1. Vi har fått en bra start på höstsäsongen. Vad säger du om de två inledande matcherna?

Riktigt bra utfört av samtliga. Ända sen vi kom tillbaka från semestern har alla haft en sjukt bra inställning och glädje för det vi håller på med. Det smittar av sig och man känner det på planen. Vi alla drar åt samma håll, från spelarna till alla runt om laget, klubben och folket i staden. Vi har dominerat matcherna, gjort fina mål, varit svåra att bryta ner och uppträtt som ett lag.

2. Du har gjort en fin säsong hittills, både som ytter och central mittfältare. Din kommentar om säsongen hittills för din del och vilken position föredrar egentligen?

Jag hade en bra känsla från första början. Jag nämnde magkänslan när jag skrev på och den har visat sig vara rätt hittills iallafall! Jag trivs bäst när jag kan vara inblandad mycket i spelet, bygga anfall och variera mitt rörelsemönster. Jag gillar att röra mig, få boll och hitta kombinationer med mina lagkamrater. I sättet vi spelar hittar jag oftast till de situationerna från en central position. Men jag trivs bra på flera positioner och anpassar mig till matchbilden oavsett position eller spelsätt.

3. Lund hemma är nästa match på tur. Ett målglatt offensivt lag. Vad vet du om Lund BK och vad kan vi för förvänta oss för match?

Ja, vi hade en intressant match mot dem i våras. Vinst med 5-4 och ledning med 4-0. Siffrorna talar för sig själva. Två lag som kan göra mål, vilket kan bli en händelserik match. Men jag tycker vi är ett bättre lag! Jag vet att de tappade en av deras viktigaste spelare i somras, men fokuset är på oss och vad vi ska göra. De kommer till vår arena och får anpassa sig till vårt spel.

 

Avspark sker klockan 16:00, på lördag den 1 september.

Varmt välkomna!