Imorgon lördag åker ett revanschsuget OAIK söderut för match mot Höllviken på bortaplan. OAIK går in i matchen som tabelltolva med 13 poäng efter senaste förlusten mot Qviding. Höllviken ligger i sin tur på nionde plats, med 14 poäng.

OAIK:s spelskicklige högerback Mattias Pavic ser med tillförsikt fram mot matchen:

Förlust senast mot Qviding, vad säger du om den matchen?

”Jag tycker att det kanske var vår sämsta match i år. Vi hade en godkänd period innan deras första mål, men efter det så spelar vi inte bra. De fick ett tidigt mål i andra halvlek och efter det kunde aldrig riktigt resa oss. Vi tog inte jobbet för varandra och det funkar inte om vi ska spela bra.”

Ni är inne i en tyngre period poängmässigt, hur ska ni vända trenden?

”Nyckeln till att vända på en sådan negativ trend blir att backa tillbaka ett steg och göra grunderna rätt. Jag tror att vi behöver fokusera på vårt försvarsspel och verkligen sätta det. Sedan måste varje spelare höja sig en nivå.”

Bortamatch mot Höllviken står närmast på schemat, hur förbereder ni er för den utmaningen?

 ”Vi har haft en vanlig träningsvecka bortsett från att vi har haft ett stort fokus på vårt försvarsspel. Vi har gått igenom grunderna igen och gnuggat på dem lite extra. Det märks i laget att alla hatar vår dåliga form och det har synts på träningarna. Det är lite gnälligare och tuffare vilket visar att vi verkligen vill vinna igen.”

Vad blir viktigt för att ni ska kunna få med er en seger från Höllviken?

”Det viktigaste blir defensiven såklart. Vi har släppt in 15 mål på de senaste fem matcherna och det är för mycket. Det gäller därför att försöka hålla nollan och då räcker det att bara göra ett mål framåt.”

Matchen sparkar igång kl. 16:00 på Höllvikens IP.

Matchen livesänds, och ni hittar den här: https://fchollvikenplay.solidtango.com/

OAIK:s startelva presenteras på Twitter imorgon. Håll utkik där.