Bara två matcher återstår av den rafflande Division 1-säsongen när OAIK på söndagseftermiddagen gästar FC Trollhättan på Edsborgs IP. Niondeplacerade Trollhättan kommer till matchen med 1-1 mot Norrby i ryggen, medan OAIK förlorade med 3-2 mot Husqvarna i senaste omgången. Vi tog ett snack med OAIKs formstarka mittfältare Axel Lindahl inför matchen:

Ett mål och en assist i senaste matchen skvallrar om toppform! Hur känns formen personligen?

”Formen känns bra. Jag har fått mycket speltid på sistone och ju mer man spelar desto lättare är det att hitta formen, så jag känner mig starkare för varje match som går.”

Matchen är mycket betydelsefull och båda lagen behöver poäng, vad är dina tankar kring matchen och motståndet Trollhättan?

”Jag minns FCT som ett fysiskt lag som är ganska tunga att möta, så det kommer säkert bli kamp i 90 minuter. Senast jag spelade på Edsborg så vände vi 0-3 underläge till 5-4 seger med min gamla klubb LFK så jag har en bra minnen från den arenan. Jag är övertygad om att så länge vi är ödmjuka inför uppgiften och utnyttjar det vi är bra på så ska det räcka till tre poäng.”

Division 1-serien är grymt jämn även denna säsong, hur har steget till en högre division varit för egen del?

”Ja serien har vart galet jämn i år vilket har gjort att varenda match har varit betydelsefull, men det är bara roligt. Jag är väldigt nöjd med valet att byta till div 1 och OAIK. Steget mellan division 2 och division 1 är större än man tror, men det har varit ett lärorikt år för mig och jag känner verkligen att jag har utvecklats som fotbollsspelare.”

Matchen på Edsborgs IP har avspark kl. 16:00 och livesänds på:
https://fcttv.solidtango.com/