Inför Åtvidabergs FF – OAIK

Imorgon är det dags för årets tredje träningsmatch och OAIK styr skutan norrut för match mot superettalaget Åtvidabergs FF. Matchen spelas på Kopparvallen och startar klockan 13.00. ÅFF kommer att sända matchen och den kommer kunna ses på afftv.solidtango.com.

 

Morgondagens startelva:

Agadomou

Pavic, Niklasson, Löfgren, Fredriksson

Smakolli, Agebjörn, Jägerbrink

Christensson, Birgersson, Dolk

 

Vi tog ett snack med mittfältaren Filip Jägerbrink innan dagens matchförberedande träning för att få höra hur hans tankar går kring matchen och den kommande säsongen.

Hur är känslan inför morgondagens match?

– Känslan inför matchen är förväntansfull. Vi har nu genomfört två matcher då många spelare fått chans att känna på matchmoment som är svåra att få till på träning. Därför kan vi imorgon förvänta oss lite mer i vår prestation. Vi kliver in i en mycket intressant period i försäsongen där jag tror vi som lag kommer utvecklas mycket. Dels för det bra motstånd som väntar imorgon, men också matcherna Kalmar, Mjällby som även dem är intressanta och ger ett kvitto på det vi konsekvent jobbat med

Hur är din form i dagsläget?

– Fysiken är mycket bra. En tydlig struktur och ökad dos av fysträning har gjort att vi är än starkare i år. Uppbyggnadsfasen har vi precis klivit ur och det explosiva vi nu tränar har gjort att kroppen reagerar bättre i fotbollsträningen trots fortsatt hård belastning. Spelmässigt finns det dock mer att hämta, efter endast en match spelad saknas det fortfarande mycket för att allt ska vara 100 % igen.

Hur tycker du att försäsongen har sett ut hittills?

– Vi har som sagt haft en bra uppbyggnadsperiod som nu är över. Övergången till mer explosiv fysträning har gjort att kroppen börjar vakna till liv. Det ser man inte minst på träningarna denna vecka som sett intressanta ut med bra kvalité och högt tempo i spelövningarna trots fortsatt hög belastning på fys.

Vilka förväntningar har du inför kommande säsong?

– Förväntningarna inför kommande säsong är höga. Varför dem är höga är för vi själva känner att vi blir bättre. Vi håller på att samarbeta fram nya spelformer som vi tror ska göra oss än bättre än förra året, främst i det offensiva spelet. Det är genomgående högt i tak och ständiga diskussioner mellan spelövningar och på videogenomgångar. Allt för att utveckla en samsyn på de nya spelsätt och tankar vi nu tränar på och som skiljer sig lite från föregående år sätt att spela. Denna bit tycker jag vi spelare utvecklat mest nu under försäsongen, vi tar för sig mer verbalt och laget är betydligt mer aktiva i samtal och diskussioner och spelsättets utformning och utveckling.

Avslutningsvis, hur går det imorgon?

– Träningarna har sett bra ut denna vecka och därför tror jag på en bättre prestation imorgon än senast mot Sleipner. Den matchen hade vi lite problem när det kom till samverkan och strukturer i lagdelarna, något som alltid blir bättre ju fler träningsmatcher som spelas. Förbättrar vi detta kommer vi göra en bra prestation imorgon och inställningen att vinna går vi alltid in med oavsett motstånd.

 

Inför Åtvidabergs FF - Oskarshamns AIK 160227