Det blev en imponerande seger för OAIK i lördagens träningsmatch mot IF Sylvia ifrån Norrköping. Matchen slutade 7-1 efter att OAIK haft ledningen med 5-0 redan i halvtid.

Oskarshamns AIK matchade följande startelva i matchen:
Lagneteg-Nilsson
Pavic, Niklasson, Persson, Karlsson
Smakolli, Jägebrink
Dogbe, Agebjörn, Östlind
Lengyel

OAIK inledde matchen i ett rasande tempo och kunde redan efter fyra minuter ta ledningen i matchen efter att Sylvias målvakt olyckligt tappat en höra framför fötterna på Johan Niklasson. 2-0 lät inte vänta på sig och återigen kom målet efter en hörna. Joakim Lengyel gjorde sitt första mål för dagen med en välplacerad nick. 3-0 var en riktig delikatess. Robin Östlind som stod för en mycket stark insats för svartvitt, snurrfintade sig in i straffområdet innan han med ett hårt lågt inlägg hittade en framstörtande Emmanuel Dogbe på bortre stolpen. Målet kom till efter 17 minuters spel, och precis som resultatet visade så hade Sylvia svårt att hänga med i OAIK:s kortpassningsspel. 25 minuter in i matchen var det Dogbe som agerade framspelare. Efter att ha väggat sig i straffområdet hittade han en fristående Joakim Lengyel. 4-0. Lengyel hann också fullborda sitt Hattrick innan halvlekens slut. Efter ett inspel i straffområdet 30 minuter in i matchen avslutade ”Bosse” kyligt i målvaktens vänstra hörn. Det blev också det sista målet i den ur OAIK-vinkel trivsamma första halvleken.

Inför andra halvlek gjorde OAIK ett dubbelbyte. Mergim Smakolli och Filip Jägerbrink gjorde plats för Peter Westberg, lån ifrån Kalmar FF och nyförvärvet Sani Emmanuel. Nämnde Emmanuel behövde inte många minuter för att presentera sig själv. En kvart in i halvleken bröt Emmanuel på ett imponerande sätt ned sin markerande Sylvia-försvarare i kampen om en långboll. Efter det kunde Emmanuel vandra in i straffområdet och placera in 6-0. 8 minuter senare höll sig samme Emmanuel framme igen. Efter ett instick ifrån Dogbe kunde Emmanuel återigen visa prov på sin målfarlighet. 7-0. Sylvia lyckades göra ett tröstmål i den andra halvleken, som annars till stor del tillhörde OAIK. Med ett distinkt avslut centralt utanför straffområdet hittade Sylvia nätet i Lagneteg-Nilssons vänstra hörn, 7-1, som också blev slutresultatet. En mycket imponerande insats av OAIK, mot ett för dagen blekt Sylvia.

Det återstår en träningsmatch för laget innan seriepremiären mot Lund. Den matchen spelas onsdagen den 1:a april, och det är Västerviks FF som står för motståndet. Därefter spenderar laget påskhelgen på träningsläger i Växjö, för att på bästa sätt förbereda sig inför seriepremiären den 11:e april mot Lunds BK.