Hemmaseger när Husqvarna slogs tillbaka

Det blev äntligen hemmaseger igen för OAIK när Husqvarna på lördagen slogs tillbaka med 3-0. OAIK började starkt och redan efter 13 minuter kom ledningsmålet. Robin Östlind fick bollen på vänsterkanten och nickade sig förbi en Husqvarna-back innan han iskallt chippade in 1-0. Precis innan halvtid  var det dags igen. Filip Jägerbrink stod för en fin individuell prestation när han tog sig ner till kortlinjen. Därifrån hittade han Christopher Christensson som enkelt kunde göra 2-0 till hemmalaget.

Inför andra halvlek gjorde Husqvarna två byten, och bortalaget fick effekt av bytena. Ett större bollinnehav för bortalaget resulterade i en hel del halvchanser, men inga mål. Istället kunde hemmalaget efter kontring punktera matchen i den 76:e minuten när Emmanuel Dogbe snappade upp bollen i straffområdet och sköt 3-0 via stolpen.

Mattias Pavic var en del av den stabilt spelande backlinjen i OAIK, och var så klart nöjd med insatsen:

”Jag tycker att det är en klockren insats idag. Vi håller ihop det väldigt bra defensivt och kämpar hårt för varandra, sen kommer chanserna och då sätter vi dom. Vi har spelat bra i första tidigare, men idag håller vi ihop det bra i andra också. Vi får med oss goda känslor in i semestern, och så klättrar vi några placeringar i tabellen också.” 

Nu väntar uppehåll för OAIK. Nästa seriematch spelas den 16:e augusti, borta mot Oddevold.

Samtliga foton är tagna av Peter Holm, bigfoto.se

2015-07-11 Oskarshamns AIK - Husqvarna FF2015-07-11 Oskarshamns AIK - Husqvarna FF

2015-07-11 Oskarshamns AIK - Husqvarna FF

2015-07-11 Oskarshamns AIK - Husqvarna FF