Gustav Nyberg skriver 1,5 års avtal med Oskarshamns AIK

Oskarshamns AIK är glada att meddela att målvakten Gustav Nyberg 21 år från IK Sirius Fotboll skriver ett avtal över 1,5 år!
Gustav som har Norrtulls SK som moderklubb har under våren varit utlånad från Sirius till Div 1 norra och Karlstads BK. Gustav har även tillhört Solna AIK i 7 säsonger där han tillhörde U19-laget men var i regelbunden i träning med a-laget. Gustav är en välväxt målvakt med sina 190 cm och är reflexsnabb och orädd som målvakt och även bra med fötterna.

Gustav är ett välkommet tillskott till Oskarshamns AIK då Casper Björlin tyvärr har fortsatt problem med sina hjärnskakningar.

Då både IK Sirius Fotboll och Oskarshamns AIK ser en potential i Gustav så hoppas självklart båda föreningarna att han tar ett kliv i och med flytten till div 1 södra.

Oskarshamns AIK vill tacka IK Sirius fotboll för en bra dialog i denna transfer och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete!

Gustav förväntas bli spelklar första veckan i augusti.

Gustav Nyberg:

”Övergången känns fantastisk, jag sökte något långsiktigt och OAIK också vad jag förstår. Så det kändes som en perfekt lösning för båda parter. OAIK är en klubb med målsättning att gå upp till superettan och jag hoppas kunna hjälpa dom med det framöver.”

 

 John Allen:

”Gustav var hos oss för första gången för 2 veckor sedan, då han var i träning med oss under en veckas tid. Syftet var då att vi från båda håll skulle känna lite på varandra och se vart det kunde leda.

Efter 3 mycket bra träningar från Gustavs sida så var alla i ledarteamet överens om att det är en ung målvakt med mycket stor potential och med framtiden för sig.

Sirius och vi kom sedan snabbt överens i att det skulle gynna Gustavs utveckling om han flyttade till oss.

Slår vi ihop detta så är vi mycket glada att vi därmed från och med nu och 1,5 år framåt har en mycket bra målvakt hos oss. Detta skapar givetvis en bra målvaktssituation i truppen för oss då konkurrensen om platsen som nummer 1 nu drivs varje träning och varje match.

Sammanfattar man detta transferfönster så har det varit väldigt aktivt och jag är väldigt glad att se utfallet på det. Även att vi förlorat Carl Savolainen, William Kvist och André Nader så har vi fyllt på med James Sinclair, David Steglander och Gustav Nyberg. På lån från Kalmar FF har vi även Adam Hellborg och Olle Lindqvist och från Östers IF Emir Avdic.

Så totalt ett mycket bra fönster för oss och jag ser fram emot andra halvan av säsongen.”

 

Foto: Bildbyrån / Andreas L Eriksson

 

Oskarshamns AIK 2019-08-01

Frågor hänvisas till:

John Allen – Manager

Agim Hasani – Coach

Nästa hemmamatch på lördag: