Det var ett pressat OAIK som under nya tränaren Conny Karlsson äntrade ett blåsigt Arena Oskarshamn på söndagseftermiddagen. Med ett nykomponerat 4-4-2-system pressade hemmalaget motståndarna Kristianstad under den första halvleken. Man skapade också mängder med chanser, bland annat träffade Christensson ribban, Birgersson sköt utanför och Eliassi sköt över, men halvleken förblev mållös.

Den andra halvleken började jämnt innan gästerna Kristianstad kunde ta ledningen med 1-0. Efter en snabb frispark damp bollen ned framför farlige forwarden Andreas Grahm som var klinisk när chansen kom. OAIKs pressade situation i tabellen gjorde att laget var tvingade att gå framåt rejält för att jaga mål. Matchen fick en vändning när Kristianstads mittfältare Anton Bloom drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. OAIK fortsatte att skapa chanser och tvingade Sixten Mohlin i KFC-målet till flera räddningar.Kvitteringen skulle komma för OAIK. Nyinsatte Anton Agebjörn nådde högst på en hörna och nickade in 1-1. Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat när Jochen Graf i den 92:a minuten efter ett långt Agebjörn-inkast dök upp på bortre stolpen och kunde trycka in segermålet.

Tränare Conny Karlsson var nöjd efter matchen:

”Jag tycker att vi gör en bra första halvlek. Vi skapar en del chanser och många nästan-chanser. Vi hade mycket spring i benen. Om det är något med den första halvleken som jag är missnöjd med så är det att vi inte tar vara på chanserna som vi skapar. Vi får en olycklig start i den andra halvleken. Vi kände då att vi var tillbaka i samma mönster som tidigare, men spelarna visar fantastiskt bra moral som skapar lägen och gör så att vi lyckas vinna matchen.”

I och med segern lämnar OAIK nedflyttningsplats i den tighta tabellen och avancerar till nionde plats i tabellen.

Nästa söndag möter OAIK Utsikten på hemmaplan i jakten på nya poäng. Innan dess: OAIK mot IFK Göteborg i Svenska Cupen nu på torsdag.