Framgångar för OAIK i Gothia Cup

Söndagen den 12 juli samlades 17 spelare och 2 ledare för avfärd mot Göteborg och Gothia Cup. Det var en blandning av nervositet, spänning och glädje bland spelarna när vi lämnade Oskarshamn. Söndagen var en lugn dag och kväll. Vi gjorde i ordning rummet vi alla skulle bo i de närmaste 6 nätterna. På måndagen var det bagaruppstigning. Jag väckte grabbarna 06:00 för en promenad och sen frukost. Första matchen var redan kl 09:00 på måndags morgonen. Det var ingen bra match mot Gerdskens BK, men vi lyckades vinna med 1-0 och med det en bra start på turneringen.

Match 2 var mot JSG Weyhe-Lahausen/Sudweyhe från Tyskland. Detta var gruppens klart sämsta lag. Vinst med 5-0 men med 2 skador som förstörde dagen. På kvällen var de flesta grabbarna på Liseberg. På onsdagen var det dags för gruppfinal. Plume School från England stod på andra planhalvan. Vi trodde det skulle bli en svår nöt att knäck men vi gick på knock och ledde med 3-0 i paus. 4-1 blev slutresultatet och seger i grupp 28. Också denna kväll var vi en stund på Liseberg. Vi visste att ju längre vi gick i turneringen ju mindre tid till annat, så vi passade på att göra lite tillsammans på eftermiddagarna/kvällarna.

På torsdags förmiddagen var det dags för A-slutspel. I 1/32 finalen mötte vi SG Borken e.V. från Tyskland. En lite trevande öppning men vi blev bättre och bättre. 1-0 i paus utökades snabbt till 3-0 i andra. Matchen slutade tillslut 4-1 och match igen på eftermiddagen. Så det blev snabbt tillbaka för mat och vila. I 1/16 final mötte vi Entente Sannois Saint Gratien från Frankrike. Efter lite strul med resan till Kviberg där matchen spelades startade matchen i ett högt tempo. Våra motståndare tog ledningen efter 10 minuter och hade mycket boll igenom hela matchen. I en omställning i 20e minuter lyckas vi göra 1-1. Det är också ställningen i halvlek. Andra halvlek är som första, fransmännen har mycket boll på våran planhalva men skapar inga jätte heta målchanser. I 57e minuten får vi en av få omställningar i andra halvlek. Vi lyckas få in 2-1 och sista minuterna blir en nagelbitare. De flyttar upp allt de har och skapar lite halvchanser men vi lyckas hålla emot. Trötta och glada åker vi tillbaka och äter middag och sen i säng för det ska bli 1/8 final på Heden 09:10 på fredagen.

Här får vi möta ytterligare ett Engelskt lag. Phoenix Football Academy står för motståndet. Vi fick en jobbig start i denna match. Redan efter 10 minuter ligger vi under med 2-0. De spelar fysiskt och vi klarar inte riktigt att komma igång med bolltempot. Vi ligger under med 2-0 i paus och bestämmer oss för att ta ut de sista krafterna för att vända detta. Vi får en bra start på andra halvlek och reducerar till 1-2 redan efter 2 minuter. Nu tar vi över matchen totalt. De får knappt låna bollen och när de får det så är det bara korta stunder. Vi har ett par tre lägen att kvittera men bollen vill inte in. Förlust och utslagna i 1/8 finalen. Det finns massor av positivt vi tar med oss från Göteborg. Vi hade samtidigt roligt ihop och alla har ett minne för livet.

Jag vill passa på att tacka spelarna för en bra genomförd vecka. Stort tack till GT, utan dig hade det inte funkat så bra. Stort tack till alla som på något sätt hjälp till så att vi har fått möjligheten att åka.

Väl mött på fotbollsplanen i höst.

/Lenkan