Succétränaren klar för OAIK Akademi

Fredrik Bägerfeldt är ny huvudtränare för U19 i Oskarshamns AIKs akademi. Succétränaren har varit Jonas Therns högerhand i IFK Värnamo de senaste säsongerna och ansvarat för deras U19 i högst serien i Sverige, ungdomsallsvenskan.

Oskarshamns AIK satsar vidare på utvecklingen av egna produkter genom att knyta välmeriterade tränaren Fredrik Bägerfeldt till sig. Fredrik har de gångna säsongerna arbetat ihop med Jonas Thern i IFK Värnamo och där varit akademichef, huvudtränare för U19 och instruktör på Värnamogymnasiets nationella fotbollslinje. Han har under sin tid i IFK Värnamo lyft klubbens U19 från div 1 upp till Allsvenskan för ungdomar och där etablerat sig.

48-årige Fredrik Bägerfeldt, ursprungligen från Sigtuna IF, har sedan 1995 tränat både ungdomslag och a-lag såväl i Sverige som utomlands. Bland annat har han under ett par år arbetat heltid som tränare och spelarutvecklare i Spanien.

Oskarshamns AIK har under många år haft en stor och bred ungdomsverksamhet där de äldsta spelarna 15-19 år tränar och spelar i föreningens akademi. Oskarshamns AIKs Akademi är certifierat av Svensk Elitfotbolls pojkverksamhet, Tipselit. Oskarshamns AIKs akademi är även en del av Oscargymnasiets Idrottsprofil fotboll och där ansvarar OAIK Akademi för utbildningen av fotbollsspelare under skol-tid.

Oskarshamns AIK satsar vidare och vill nu ytterligare utveckla sin ungdomsverksamhet. För kunna ge unga idrottsintresserade personer möjlighet att träna elitfotboll på hemmaplan och för att få fram fler spelare från akademin och egna leden till föreningens a-lag, behövs välutbildade och erfarna tränare.

– ”Vi är fantastiskt glada att vi har lyckats knyta en så meriterad och duktig tränare till vår akademi, säger Oskarshamns AIKs akademichef Jonas Palmquist.”

– ”Det känns mycket inspirerande och utmanande att få vara med på Oskarshamns AIKs ungdomssatsning, säger Oskarshamns AIKs nya U19-tränare, Fredrik Bägerfeldt.”

För mer information:
Jonas Palmquist, Akademichef OAIK, 070-376 20 43

Fredrik Bägerfeldt, U19-ansvarig OAIK Akademi, 070-835 01 45